+ 
|-+  Αυτο-οργάνωση » Τέχνη» Video Documentary - "Επιστροφή στις ρίζες"
Username:
Password:
Αποστολέας Θέμα: Video Documentary - "Επιστροφή στις ρίζες"  (Αναγνώστηκε 3395 φορές)
javaspa
Forum is my life
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: ’ντρας
Μηνύματα: 1026« στις: Ιανουάριος 29, 2013, 06:30:36 μμ »

Ήθελα να το βγάλω πριν από την κυκλοφορία του "180μοίρες", αλλά τελικά ίσως τώρα είναι καλύτερα
Το βίντεο είναι ουσιαστικά μια μικρή συνέχεια από το κεφάλαιο "hip hop και εκπροσώπηση", στο οποίο παραθέτονται κάποια ιστορικά στοιχεία
για τα γεγονότα τα οποία συνέβαλαν στη διαμόρφωση του ήχου και της αισθητικήςΤο ζήτημα της εκπροσώπησης στο hip hop γεννήθηκε ως μέσω αυτοπροστασίας από αυτούς που το εκφυλίζουν, ως ένα μέσω διασφάλισης ότι αυτή η υποκουλτούρα θα παραμείνει στα χέρια των καταπιεσμένων. Αν δεν εκπροσωπείς τους "από τα κάτω" και προπάντων αν δεν είσαι μέλος τους, τότε δεν μπορείς να μιλήσεις πραγματικά για το hip hop. Το αποϊδεολογικοποιη΅ένο hip hop ανήκει στη σφαίρα του εμπορεύματος και δεν έχει καμία θέση στην ιστορία αυτής της υποκουλτούρας.

Να παραμείνει το hip hop καθαρό από ξεφτίλες και γλύφτες

download video
http://dfiles.eu/files/al31ozxp1
xaos
Forum Normal
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 216


« Απάντηση #1 στις: Ιανουάριος 29, 2013, 10:30:38 μμ »

και προπάντων αν δεν είσαι μέλος τους, τότε δεν μπορείς να μιλήσεις πραγματικά για το hip hop.


Διαφωνω κάπως σε αυτο επειδη θέτεις το θέμα μόνο ταξικά. Λες δηλαδη ότι για να κάνει κάποιος hip hop ιδεολογικοποιημένο πρεπει να ειναι στους "απο τα  κάτω",  και αν το προεκτείνει κάνεις, οτι ιδεολογία μπορει να εχει μόνο κάποιος απο αυτούς.

ΛΥΣΣΑ Κ´ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
ΑΡΝΗΣΗ Κ' ΒΙΑ
javaspa
Forum is my life
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: ’ντρας
Μηνύματα: 1026« Απάντηση #2 στις: Ιανουάριος 30, 2013, 12:22:21 πμ »

πάντα πρώτη  
Είναι όντως πολύ αυστηρό, αλλά αν πρόσεξες έγραψα "πραγματικά για το hiphop".
Με άλλα λόγια ο καθένας/καθεμία μπορεί να ασχοληθεί με αυτή την κουλτούρα, να την εξελίξει κ.λπ., από τη στιγμή ομως που έχει σαφή ταξικά κριτήρια κανένας άλλο δεν μπορεί να το υπερασπίσει με τις ίδιες ιδεολογικές βάσεις όσο οι ίδιοι οι "από τα κάτω".

xaos
Forum Normal
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 216


« Απάντηση #3 στις: Ιανουάριος 31, 2013, 01:20:15 πμ »

Περίεργη μέρα η σημερινή...
Οσον αφορά το θέμα αυτο πάντως, συνεχίζω να διαφωνω    Γιατί όταν λέμε κάνω hip hop, προφανώς  εννοούμε ουσιαστική ενασχόληση και υπεράσπισή του, όχι απλα επιφανειακή προσέγγιση.  Δηλαδη δεν εχει νόημα να το εξελίσσεις κλπ αλλα να μην μπορείς να το υπερασπιστείς. Δεν ξέρω καν αν γίνεται αυτός ο διαχωρισμός. Και διαφωνώ επίσης με τα ταξικά κριτήρια. Σου είπα, ένας που ειναι πολιτικοποιημένος, αναρχικός ρε παιδι μου για να μιλάμε καθαρά, και δεν αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα, ούτε εργασίας, ούτε μεγάλωσε σε γκέτο, δεν μπορει να ασχοληθεί πραγματικά με τη φάση; Και όταν λέμε απο τα κάτω, τι εννοούμε πιο συγκεκριμένα; Γιατι οι περισσότεροι απο τα κάτω είμαστε θεωρητικά.

ΛΥΣΣΑ Κ´ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
ΑΡΝΗΣΗ Κ' ΒΙΑ
javaspa
Forum is my life
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: ’ντρας
Μηνύματα: 1026« Απάντηση #4 στις: Ιανουάριος 31, 2013, 09:29:22 πμ »

δεν το θέτω με πολιτική ταμπέλα αλλά ταξική. Όταν λέμε απο τακάτω εννοούμε πτο προλεταριάτο και γενικά όλα τα κατώτερα οικονομικά στρώματα που δεν έχουν ιδιοκτησία κ.λπ.
Εννοείτε πως όλοι μπορούν να κάνουν και να ασχοληθούν με το hiphop, αλλά ως γέννημα των από τα κάτω κανείς δεν μπορεί να το υπερασπιστεί καλύτερα παρά από τους ίδιους .
Να στο θέσω και αλλιώς. Όταν εμείς ήμασταν μικρά ένα από τα γεγονότα που καθόρισαν τον ήχο μας ήταν η δολοφονία του Μάρκου Μπουλάτοβιτς. Ένα μεγάλο μέρος τhw rap κοινότητας γουστάρει 90's επειδή απλά του άρεσε αυτός ο ήχος. Από τη στιγμή που έγινε βιωματικά αυτή η αισθητική διαμόρφωση, δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσει περιθώρια εκφυλισμού (του ήχου) σε αντίθεση με τη δεύτερη κατηγορία που ακολουθεί πολύ εύκολα τις ανάγκες της βιομηχανίας (και το βαφτίζει και εξέλιξη).
Σελίδες: [1]   Πάνω
  Εκτύπωση  
 
Μεταπήδηση σε: