Αποστολέας Θέμα: Για εύκολη αναζήτηση στο θέμα "Παρτιτούρες για Μπαγλαμά Τζουρά 3χορδο μπουζούκι"  (Αναγνώστηκε 6400 φορές)
krana
Global Moderator
Junior forumist
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 154


« στις: Μάρτιος 04, 2013, 04:19:17 πμ »

 καταρχάς, για όσους ρωτάνε πού θα βρουν τις παρτιτούρες που υπάρχουν στα Περιεχόμενα, βρίσκονται εδώ: www.diymusic.org/forumsmf/index.php?topic=2390.0 πέραν αυτού, επειδή όταν βρίσκεσαι σε μια οποιαδήποτε σελίδα του θέματος σου εμφανίζει για να κλικάρεις μόνο τις δύο προηγούμενες, τις δύο επόμενες, την πρώτη και την τελευταία, μπορείς να "πειράξεις" τη διεύθυνση URL για να σε βγάλει κατευθείαν στη σελίδα στην οποία βρίσκεται το τραγούδι που ψάχνεις.

 στο τέλος της URL υπάρχουν δύο αριθμοί, ένας μετά το "=" κι ένας μετά την τελεία. ο πρώτος αφορά το θέμα (στην προκειμένη είναι το θέμα υπ' αριθμόν 2390), ο δεύτερος τη σελίδα του συγκεκριμένου θέματος. επειδή από προεπιλογή στην καθεμιά εμφανίζονται δεκαπέντε αναρτήσεις, ο αριθμός της κάθε σελίδας είναι ένα νούμερο πολλαπλάσιο του 15. η πρώτη είναι το "0", η δεύτερη το "15", η τρίτη το "30" και πάει λέγοντας. στην πρώτη υπάρχουν οι αναρτήσεις 0-14, στη δεύτερη οι 15-29, στην τρίτη οι 30-45 κλπ.

 για να βρεις μια συγκεκριμένη σελίδα, αφαιρείς απ' τον αριθμό της το "1" και πολλαπλασιάζεις επί "15". π.χ. για τη σελίδα #41, πάει (41-1)x15=600 και η διεύθυνση είναι: www.diymusic.org/forumsmf/index.php?topic=2390.600. αν κάποιος καθίσει και γράψει στα περιεχόμενα, δίπλα σε κάθε τραγούδι, τον ακριβή αριθμό της ανάρτησης στην οποία βρίσκεται, αυτή η διαδικασία θα απλοποιηθεί και δε θα χρειάζεται κάποια μαθηματική πράξη. απλώς θα εισάγεις στη URL αυτόν τον αριθμό, μετά την τελεία, και θ' ανοίγει η σελίδα του θέματος που περιέχει την ανάρτηση. εναλλακτικά (εδώ αναφέρομαι σ' αυτούς που επιμελούνται του θέματος με τα περιεχόμενα), η επιλογή "Εισαγωγή συνδέσμου" δίνει τη δυνατότητα ο κάθε τίτλος τραγουδιού να γίνει λινκ που να παραπέμπει μ' ένα κλικ στην ανάρτηση στην οποία βρίσκεται η αντίστοιχη παρτιτούρα. το έκανα ενδεικτικά για την πρώτη σελίδα. για να γίνει σ' ολόκληρο το θέμα χρειάζεται χρόνο, οι παρτιτούρες είναι εκατοντάδες. ελπίζω να βοήθησα. αν ξέρει κανείς πιο εύκολο τρόπο, ας τον πει.

 
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 28, 2014, 08:40:16 μμ από krana »
nikkortis
Junior forumist
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 192« Απάντηση #1 στις: Μάρτιος 18, 2013, 04:07:21 μμ »

ωραιος!!!!!!!! 

Κανένας δεν μας έβλεπε όσο είμασταν ακάλυπτοι,τώρα όλοι ασχολούνται
πώς γίνεται στον ένα παλαβιάρη, εξήγησέ μου, κουτόχορτο χιλιάδες να βοσκάν.
Σελίδες: [1]   Πάνω
  Εκτύπωση  
 
Μεταπήδηση σε: