Αποστολέας Θέμα: Συζήτηση περί diy, underground  (Αναγνώστηκε 23128 φορές)
RobFlynn
Newbie
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 9


« Απάντηση #30 στις: Σεπτέμβριος 22, 2012, 01:07:41 μμ »

Γεια σας παιδιά !

Θα ήθελα με τη σειρά μου να εξηγήσω 2-3 πράγματα αναφορικά με το κείμενο. Καταρχήν θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι στην Κύπρο είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα. Δεν υπάρχουν αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι, ούτε καταλήψεις. Για ενα συγκρότημα που κινείται στο DIY (και είναι μετρημένα στα δάκτυλα του ενός χεριού), είναι πολύ δύσκολο να οργανώσει μια συναυλία. Αναγκαστικά είτε νοικιάζουμε με δικά μας έξοδα χώρους (πράγμα δύσκολο τις περισσότερες φορές είτε λόγω ενοικίου είτε γιατί ο ιδιοκτήτης δε μας αφήνει) είτε παίζουμε σε μαγαζιά εαν και εφόσων συμφωνήσει ο μαγαζάτορας στους όρους μας . Σαν συγκρότημα έχουμε αρνηθεί να παίξουμε με γνωστό συγκρότημα απο Ελλάδα ακριβώς γιατί οι όροι της συναυλίας ήταν εκ διαμέτρου αντίθετοι με τα πιστεύω μας. Επίσης, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με 'διοργανωτές' στην Κύπρο. Τα τελευταία χρόνια, κυρίως στη Metal σκηνή, έχουνε ξεφυτρώσει αρκετά άτομα-εταιρίες οι οποίες έχουνε βάλει σκοπό να αδειάσουν τις τσέπες των οπαδών. Ξαφνικά κάθε λιγό και λιγάκι έχουμε συναυλίες με σχεδόν τα ίδια συγκροτήματα απο εξωτερικο με ενα παραφουσκωμένο εισιτήριο. Τώρα αυτοί οι 'διοργανωτές' έχουνε αρχίσει να ρίχνουν το βλέμα τους προς την punk σκηνή η οποία έχει αρχίσει να αναβιώνει. Και κάπου εδώ ξεκινάει η ιστορία του κείμενου..

Όπως είπε και ο Punkunin, το κείμενο γράφτηκε όχι για να κατακρίνει τους Panx αλλά τα συγκεκριμένα άτομα τα οποία διοργάνωσαν τη συναυλία. Η συγκεκριμένη συναυλία μας ανακοινώθηκε 'εμπιστευτικά' (κι οταν λεω εμάς εννοώ τους Εν Ψυχρώ) απο τον Φεβρουάριο του 2012. Δεν μας ζητήσανε να στηρίξουμε τη συναυλία (αν και προσφερθήκαμε) ούτε τίποτα. Μας παραξένεψε λίγο το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα άτομα ουδέποτε  ασχολήθηκαν με το punk, ούτε γενικά με τη σκηνή. Τα πράγματα πήραν μια απροσδόκητη τροπή όταν είδαμε τις αφίσες της συναυλίας στις οποίες είχαν για χορηγό (μεταξύ άλλων) τα Fridays και την είσοδο των 15 Ευρώ. Η δικαιολογία των 'διοργανωτών' ήταν ότι ''ενας διευθυντής των Fridays είναι οπαδός των Panx και προσφέρθηκε να τους κεράσει φαγητό κατα τη διάρκεια της παραμονής τους και γι' αυτό βάλανε τα Fridays χορηγό (!!!!)''. 'Οταν θήξαμε το θέμα των πολυεθνικών ένας απ' τους 'διοργανωτές' μας είπε οτι δε γνώριζε ότι τα Fridays είναι πολυεθνική!!!!!. Εμείς τότε ξεκαθαρίσαμε τη θέση μας ότι δε θα πάμε στη συναυλία αν και λυπηθήκαμε αφάνταστα για το γεγονός. Ουδέποτε όμως προσπαθήσαμε να 'απαγορεύσουμε' σε κάποιο να πάει ούτε σαμποτάραμε τις συναυλίες (γιατί ήταν 2 συναυλίες σε 2 διαφορετικές πόλεις, μέγα λάθος) όπως μας κατηγόρησαν μετά λόγω της αποτυχίας τους, όταν πήγαν το πολύ 15 άτομα σε κάθε συναυλία. Το μόνο που κάναμε ήταν όταν (και μόνο όταν) μας ρωτούσαν την άποψη μας να τους εξηγούμε τις θέσεις μας.

'Οπως βλέπετε η αντιπαράθεσή μας ήταν με τους 'διοργανωτές'. Αυτούς που ξαφνικά ήρθαν απ' την εξωτερική και 'διοργανώνουν' συναυλίες με απώτερο σκοπό είτε το οικονομικό κέρδος είτε την αυτοπροβολή στο χώρο. Αυτούς που κάποτε κορόιδευαν τους πάνκηδες και τώρα την είδαν και καλά punks. Δε θέλουμε να μας μολύνουν τη σκηνή ούτε να καταστρέψουν τις προσπάθειές μας. Αυτά απο μένα, ελπίζω τώρα να ξεκαθάρισε κάπως το ζήτημα
Convicted
Junior forumist
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 98« Απάντηση #31 στις: Σεπτέμβριος 22, 2012, 05:11:13 μμ »

Διαφωνώ  κάθετα σε αυτό που λες και εδώ φαίνεται η ιδεολογική διαφορά. Δεν υπάρχει το στέκι, οι σύντροφοι μιας πολιτικής ομάδας και η μπάντα. Στην αυτοοργανωμένη έκφραση δεν διαχωρίζονται. Όλοι εκλαμβάνονται σαν σύντροφοι και όλοι συνδιαμορφώνουν σε μια συναυλία με πλήρη αλληλοβοήθεια και συντροφικότητα. Ένα συγκρότημα δε θα έρθει απλά για να πάιξει μόνο και να φύγει, αυτή είναι μια πολύ σημαντική διαφορά μεόσους κουβαλάνε τη  λογική του εμποτίου-μπαίνω-παίζω-φεύγω

Δεν διαφωνούμε κάπου, γιατί κι εγώ αυτό που λες εννοούσα. Δεν υπάρχει κανένας διαχωρισμός, απλά διαφορετικά πόστα να το πω; ας πούμε αν εγώ παίζω μουσική δεν μπορώ να είμαι ταυτόχρονα και στο μπαρ. Την αφίσα δεν θα την κάνω εγώ, θα προτείνω να την κάνει ο τάδε που ασχολείται με το άθλημα, σχεδιάζει καλά και ξέρει να χρησιμοποιεί και προγράμματα στον υπολογιστή με τα οποία εγώ δεν έχω ασχοληθεί ποτέ. Όλοι βοηθούν να δημιουργήσουμε κάτι, ανάλογα με το τί αρέσει περισσότερο στον καθένα, τι τον ενδιαφέρει, που έχει έφεση κτλ. Εκτός και αν θεωρείς διαχωρισμό να μοιραστούν τα καθήκοντα, με το οποίο διαφωνώ.

Τα έσοδα που συγκεντρώνονται σε μια αυτοοργανωμένη εκδήλωση τα διαχειρίζεται η συλλογικότητα για κινηματικούς σκοπούς κάτω από οριζόντιες διαδικασίες. Ουδεμία σχέση έχει με το κάρπωμα της υπεραξίας με λυστρικούς όρους από ένα αφεντικό

Δεν διαφωνούμε ούτε σε αυτό. Εγώ είπα για τα χρήματα που λες ότι παίρνει το αφεντικό του μαγαζιού στου οποίου μπορεί να κάνεις ένα λάιβ και τα σύγκρινα με τα χρήματα τα οποία θα πάρει αυτός από όπου θα νοικιάσεις τα μηχανήματα για το αυτο-οργανωμένο λάιβ. Κέρδος έχει και ο ένας, κέρδος έχει και ο άλλος και δεν βρίσκω προσωπικά κάποια διαφορά.

Τώρα μιλάς λες και δεν έχεις δουλέψει ποτέ. Για να κατστρέψεις αυτές τις σχέσεις κάνεις αγώνα εντός του χώρου εργασίας-του κλάδου σου, συμμετέχεις στις απεργίες κ.λπ.. Ειδικά στον χώρο της εστίασης-διασκέδασης έχει γίνει πολύ δουλειά με σωματεία βάσης κ.λπ.

Αυτό ακριβώς εννοώ πως μπορείς από μέσα να διεκδικήσεις καλύτερες συνθήκες έως ότου να γίνουν κάποια στιγμή οι ιδανικές για σένα.

Ο δρόμος δίχως τέλος, είναι ο μόνος που αξίζει το ταξίδι.
Convicted
Junior forumist
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 98« Απάντηση #32 στις: Σεπτέμβριος 22, 2012, 05:32:00 μμ »

Καταρχήν θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι στην Κύπρο είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα. Δεν υπάρχουν αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι, ούτε καταλήψεις. Για ενα συγκρότημα που κινείται στο DIY (και είναι μετρημένα στα δάκτυλα του ενός χεριού), είναι πολύ δύσκολο να οργανώσει μια συναυλία. Αναγκαστικά είτε νοικιάζουμε με δικά μας έξοδα χώρους (πράγμα δύσκολο τις περισσότερες φορές είτε λόγω ενοικίου είτε γιατί ο ιδιοκτήτης δε μας αφήνει) είτε παίζουμε σε μαγαζιά εαν και εφόσων συμφωνήσει ο μαγαζάτορας στους όρους μας

Γεια χαρά φίλε.

Αυτό ακριβώς είναι το σημείο κλειδί. Πολλοί την κίνησή σας να παίξετε σε κάποιο μαγαζί ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ ΟΡΟΥΣ θα την θεωρούσαν αρκετή ώστε να μην σαν θεωρούν πλέον μία D.I.Y. μπάντα, στο οποίο εγώ διαφωνώ κάθετα. Όπως λες κι εσύ, για να οργανώσετε ένα λάιβ θα πρέπει να δώσετε χρήματα για να ενοικιάσετε το χώρο, θα πρέπει να δώσετε χρήματα για να νοικιάσετε τα μηχανήματα κτλ. Αυτά τα χρήματα θα είναι και το όποιο κέρδος του εκάστοτε μαγαζιού που θα παίξετε εφ' όσον δεν υπάρχει κάποιος άλλος ανασταλτικός παράγοντας και όροι με τους οποίους διαφωνείτε. Επομένως, δεν το θεωρώ απαραίτητα κακό να κάνουν κάποιοι λάιβ σε ένα μικρό μαγαζί. Και δεν το θεωρώ αρκετό ώστε να θεωρήσω μία μπάντα που έπραξε αυτό ως μη D.I.Y. O καθένας έχει το δικαίωμα να κάνει τις επιλογές του.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 22, 2012, 06:46:39 μμ από Convicted »

Ο δρόμος δίχως τέλος, είναι ο μόνος που αξίζει το ταξίδι.
RobFlynn
Newbie
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 9


« Απάντηση #33 στις: Σεπτέμβριος 22, 2012, 05:39:46 μμ »

Δυστυχώς στην Κύπρο εαν εφαρμόζαμε το 'δεν παίζω σε μαγαζί' τότε είτε δε θα παίζαμε ποτέ live είτε θα περιμέναμε να έρθει το καλοκαίρι για να μπορέσουμε να παίξουμε κάπου υπαίθρια και αυτή είναι η πραγματικότητα. Εννοείται φυσικά ότι εαν μπορούμε να αποφύγουμε το μαγαζί, το αποφεύγουμε. Πρέπει να γίνονται υποχωρήσεις ως ένα σημείο για να μπορούμε να προχωρούμε μπροστά διαφορετικά δε θα εξελιχτεί η σκηνή εδώ.
Convicted
Junior forumist
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 98« Απάντηση #34 στις: Σεπτέμβριος 22, 2012, 05:56:12 μμ »

Δυστυχώς στην Κύπρο εαν εφαρμόζαμε το 'δεν παίζω σε μαγαζί' τότε είτε δε θα παίζαμε ποτέ live είτε θα περιμέναμε να έρθει το καλοκαίρι για να μπορέσουμε να παίξουμε κάπου υπαίθρια και αυτή είναι η πραγματικότητα. Εννοείται φυσικά ότι εαν μπορούμε να αποφύγουμε το μαγαζί, το αποφεύγουμε. Πρέπει να γίνονται υποχωρήσεις ως ένα σημείο για να μπορούμε να προχωρούμε μπροστά διαφορετικά δε θα εξελιχτεί η σκηνή εδώ.

Ακριβώς αυτό εννοούσα όταν μίλησα σε προηγούμενο μήνυμά μου για αυτο-φίμωση επιλέγοντας συνειδητά να μείνεις στο περιθώριο. Και φυσικά αν μπορείτε να αποφύγετε το όποιο μαγαζί και υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να οργανώσετε κάτι μόνοι σας τότε καλώς να το κάνετε.

Για την μη εξέλιξη της σκηνής που λες, ακριβώς σε αυτή τη στασιμότητα αναφέρθηκα σε προηγούμενό μου μήνυμα, η οποία επικρατεί όταν μπαίνουν οποιοιδήποτε κανόνες και περιορισμοί στο οτιδήποτε προσπαθούμε να δημιουργήσουμε.

Ο δρόμος δίχως τέλος, είναι ο μόνος που αξίζει το ταξίδι.
javaspa
Forum is my life
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 1026« Απάντηση #35 στις: Σεπτέμβριος 23, 2012, 10:02:51 πμ »

"Δεν διαφωνούμε κάπου, γιατί κι εγώ αυτό που λες εννοούσα. Δεν υπάρχει κανένας διαχωρισμός, απλά διαφορετικά πόστα να το πω; ας πούμε αν εγώ παίζω μουσική δεν μπορώ να είμαι ταυτόχρονα και στο μπαρ. Την αφίσα δεν θα την κάνω εγώ, θα προτείνω να την κάνει ο τάδε που ασχολείται με το άθλημα, σχεδιάζει καλά και ξέρει να χρησιμοποιεί και προγράμματα στον υπολογιστή με τα οποία εγώ δεν έχω ασχοληθεί ποτέ. Όλοι βοηθούν να δημιουργήσουμε κάτι, ανάλογα με το τί αρέσει περισσότερο στον καθένα, τι τον ενδιαφέρει, που έχει έφεση κτλ. Εκτός και αν θεωρείς διαχωρισμό να μοιραστούν τα καθήκοντα, με το οποίο διαφωνώ".


Εδώ όμως υπάρχει μια σημαντική διαφορά. Μια μπάντα που κινείτε στον χώρο της αυτοοργάνωσης, μετέχοντας ενεργά δηλαδή στο κίνημα, θα είναι και στις μπύρες κάποια στιγμή και στην αφισσοκόληση και στη διαμόρφωση του κειμένου κ.λπ. Η αυτοοργανωμένη έκφραση δεν θέλει να δημιουργούνται ρόλοι αλλά να διαμοιράζεται η γνώση σε όλους και όλες. Βέβαια αυτό που λες ισχύει και πολλές φορές γίνεται αυτόματα χωρίς όμως υπάρχει η λογική του "ας το κάνουν αυτοί που ξέρουν".

RobFlynn
Newbie
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 9


« Απάντηση #36 στις: Σεπτέμβριος 23, 2012, 11:11:14 πμ »

Ετσι δε γίνεται κάθε φορά? και μεις αυτό κάνουμε, αμα χρειαστούμε βοήθεια τη ζητάμε απ' τους φίλους/φίλες μας, διαφορετικά τα τρέχουμε όλοι απο λιγο. Οποιος ενδιαφέρεται να βοηθήσει είναι ευπρόσδεκτος, στο κάτω κάτω δεν υπάρχουν 'οπαδοί' παρά μόνο φίλοι/φίλες
tug
Administrator
Forum is my life
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 1753WWW
« Απάντηση #37 στις: Σεπτέμβριος 23, 2012, 09:37:30 μμ »

1. Diy είναι do it yourself και χωρίς να το ξεχειλώνουμε σημαίνει αυτοοργάνωση στον έσχατο βαθμό. Όχι μαγαζιά φυσικά. Μια μπάντα που είναι diy σε όλα αλλά παίζει σε μαγαζιά και είναι ένα βήμα πιο "μέσα στα πράγματα" είναι το λεγόμενο underground.

Για μένα Do It Yourself είναι μία προτροπή να πάρεις τη κατάσταση στα χέρια σου και να ζήσεις με τους δικούς σου όρους και σύμφωνα με αυτά που νιώθεις. Μία προτροπή για ενεργό δράση ενάντια στον συμβιβασμό, τον εφησυχασμό, την υποδούλωση και την απάθεια. Μία προτροπή ενάντια στην φίμωση, την λογοκρισία και τον αποκλεισμό. Μακριά από πρότυπα, καλούπια, εξαναγκασμούς, όρια, κανόνες, καταπίεση και επιβολή. Μία προτροπή να πράξεις τα δέοντα, έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες θα είναι εφικτή η πραγματικά ελεύθερη έκφραση.  

4. Ποιος τους γαμεί τους panx romana? Θέλω να πω τι προδώσανε; πραγματικά δεν ήταν ποτέ diy οι panx romana, και καμία από αυτές τις μπάντες. Με την νοηματική έννοια του diy δηλαδή. Ουτε καν underground δεν ήταν οι panx romana. Δεν τους μειώνω, γουστάρω! Απλά λέω ότι έχουν κουβαλήσει χαρακτηρισμούς που δεν ζητήσανε ποτέ.

Εμένα μου αρκεί που οι Panx Romana είναι μία γνήσια μπάντα με αγνές προθέσεις και βρίσκονται εδώ τριγύρω τα τελευταία 30 χρόνια. Μου αρκούν αυτά και επιπλέον μου αρέσει η μουσική τους, συμφωνώ με πολλές από τις απόψεις τους οι οποίες διατυπώνονται στους στίχους των κομματιών, στις συνεντεύξεις τους και στην όλη στάση τους, οπότε δεν με απασχολεί να τους τοποθετήσω κάτω από την οποιαδήποτε ταμπέλα για να αποφασίσω αν μου κάνουν ή όχι.


Όχι convicted, με παρεξήγησες στα πρώτα.
Diy εγώ μιλάω για τον ορισμό της σκηνής By the book. Πολύ όμορφο αυτό που λες και φυσικά εγώ έτσι είμαι σαν άνθρωπος όπως πιστεύω και πολλοί εδώ μέσα, αλλά diy είναι μια αυστηρή έννοια. Δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να μας απασχολεί ιδιαίτερα, όπως τόνισα και στο συνολικό μου κείμενο, οτιδήποτε εναλλακτικό το σέβομαι και μας εξελίσσει.

Όσο για τους Panx Romana το "ποιος τους γαμεί" δεν πάει στην μπάντα αλλά σε σχέση με το θέμα μας, εννοούσα το ότι ΔΕΝ έχουν να κάνουν με diy οι ίδιοι, δεν έχουν δηλώσει ποτέ κάτι τέτοιο και δεν υπάρχει λόγος κανείς να τους κράζει για κάτι το οποίο δεν έχουν δηλώσει. μέσω των κομματιών τους έχουν πει πολλά πράγματα και πάλι καλά που υπήρξαν. Αυτά.

Ένα μόνο ξέρω. Οτί ένα μόνο ξέρω.
μαύρο_άλφα
Forum-stoned
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 898


« Απάντηση #38 στις: Σεπτέμβριος 24, 2012, 12:46:54 πμ »

εγω συμφωνω με τον tug στον ορο που εγραψε για το diy. συμφωνω απολυτα βασικα. επισης, δε δεχομαι το να μπερδευονται καποιες εννοιες που καποιοι και καποιες εχουμε δωσει την ψυχη μας γι αυτες... γιατι καποια πραγματα πρεπει να μενουν ανοθευτα κοντρα στους καιρους, κοντρα στις δυσκολιες και κοντρα στις οποιεσδηποτε συνθηκες. DIY EINΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ... ΟΧΙ, ΔΕΝ ειναι diy να παιζει καποιος σε ενα μαγαζι. ΑΛΛΟ πραγμα το diy και ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ το underground. κ βασικα δε δεχομαι καμια συννενοηση με αφεντικα ουτε καν υπο "ορους" ως diy. βαφτισε το underground, ΣΕΒΑΣΤΟ, αλλα αυτο απεχει απο την εννοια του diy. δλδ στο ονομα του να παιχτουν καποια live παμε κ παιζουμε σε μαγαζι κατοπιν συννενοησης με αφεντικα? σε εννοιες που απλα τετοιοι συμβιβασμοι ειναι καθετα εναντιοι στη φυση τους? FAIL. ΡΕ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ??

Convicted
Junior forumist
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 98« Απάντηση #39 στις: Σεπτέμβριος 24, 2012, 02:47:13 πμ »

εγω συμφωνω με τον tug στον ορο που εγραψε για το diy. συμφωνω απολυτα βασικα. επισης, δε δεχομαι το να μπερδευονται καποιες εννοιες που καποιοι και καποιες εχουμε δωσει την ψυχη μας γι αυτες... γιατι καποια πραγματα πρεπει να μενουν ανοθευτα κοντρα στους καιρους, κοντρα στις δυσκολιες και κοντρα στις οποιεσδηποτε συνθηκες. DIY EINΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ... ΟΧΙ, ΔΕΝ ειναι diy να παιζει καποιος σε ενα μαγαζι. ΑΛΛΟ πραγμα το diy και ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ το underground. κ βασικα δε δεχομαι καμια συννενοηση με αφεντικα ουτε καν υπο "ορους" ως diy. βαφτισε το underground, ΣΕΒΑΣΤΟ, αλλα αυτο απεχει απο την εννοια του diy. δλδ στο ονομα του να παιχτουν καποια live παμε κ παιζουμε σε μαγαζι κατοπιν συννενοησης με αφεντικα? σε εννοιες που απλα τετοιοι συμβιβασμοι ειναι καθετα εναντιοι στη φυση τους? FAIL. ΡΕ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ??

Δεν ξέρω αν πηγαίνουμε καλά αδερφέ μου, αλλά αν εσύ που θεωρείς πως δεν είναι D.I.Y. το να παίζει κάποιος σε μαγαζί, τότε δεν μπορείς να θεωρείς τον ίδιο σου τον εαυτό ως άνθρωπο που ασπάζεται την D.I.Y. λογική αν πληρώνεις στη ζωή σου γενικά για οποιοδήποτε αγαθό, υπηρεσία ή κάτι άλλο.

Με αυτή σου τη λογική, δεν μπορείς να θεωρήσεις πως κάποιος κινείται σε D.I.Y. μονομάτια αν πληρώνει ενοίκιο για το σπίτι που μένει, γιατί θα μπορούσε να πάει να μείνει σε μία κατάληψη ή πολύ απλά να πάει σε κάποιο βουνό να φτιάξει μία καλύβα και να εγκατασταθεί εκεί.

Δεν μπορείς να θεωρήσεις μία μπάντα D.I.Y. επειδή αγόρασε τα όργανά της από ένα μαγαζί, το οποίο προφανώς δε θα τους τα έδινε δωρεάν γιατί έχει πληρώσει το εργοστάσιο που τα παρήγαγε για να τα προμηθευτεί και αυτοί συμβιβάστηκαν.

Δεν μπορείς να θεωρήσεις κάποιον ως άνθρωπο με D.I.Y. στάση ζωής, εάν έχει πληρώσει για να φάει ένα τοστ σε ένα μαγαζί, ενώ θα μπορούσε να μαγειρέψει στο σπίτι του φασολάκια, για τα οποία έχει δώσει χρήματα για να τα αγοράσει από τον μανάβη της γειτονιάς του, ενώ ίσως θα μπορούσε να τα παράγει μόνος του, πράγμα αδύνατο όμως μιας και μένει σε ένα γαμημένο διαμέρισμα μίας τετραώροφης πολυκατοικίας και δεν έχει τον απαραίτητο χώρο για να φυτέψει το οτιδήποτε.

Δεν μπορείς να θεωρήσεις κάποιον ως άνθρωπο με D.I.Y. στάση ζωής, αν έχει πάρει και πληρώσει λεωφορείο για κάποια μετακίνησή του σε άλλη πόλη, ενώ θα μπορούσε να το πράξει με το αυτοκίνητό του, το οποίο και δεν προτίμησε γιατί τα χρήματα που θα έδινε για βενζίνη θα ήταν πολύ περισσότερα από αυτά που θα έδινε για το εισιτήριο του λεωφορείου.

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις δίνεις κάποια χρήματα είτε για στέγαση, είτε για να χρησιμοποιήσεις ένα μεταφορικό μέσο, είτε να πάρεις κάτι να φας, είτε για να πάρεις όργανα για την μπάντα σου. Ίδια περίπτωση είναι και το λάιβ που θα κάνεις σε ένα μαγαζί, το οποίο για να χρησιμοποιήσεις τον χώρο του και ό,τι αυτός περιλαμβάνει, θέλει κάποιο αντάλλαγμα. Κάτι το οποίο, όπως λες, δεν ταιριάζει στον D.I.Y. τρόπο ζωής. Οπότε να υποθέσω πως το ίδιο πιστεύεις και για τις πιο πάνω περιπτώσεις; Eάν η απάντηση είναι ναι, τότε ειλικρινά θα ήθελα να μάθω πώς εσύ καταφέρνεις να είσαι ολοκληρωτικά D.I.Y., αν θεωρείς πως είσαι φυσικά.

Ο δρόμος δίχως τέλος, είναι ο μόνος που αξίζει το ταξίδι.
javaspa
Forum is my life
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 1026« Απάντηση #40 στις: Σεπτέμβριος 24, 2012, 10:34:29 πμ »

Convicted χωρίς παρεξήγηση, τα έχεις μπερδέψει πολύ τα πράγματα

Καταρχήν πρέπει να ξεκινήσουμε με μία κοινή βάση. Κατανοείς την μέγιστη αντίφαση του d.i.y με τα μαγαζιά ως μια πράξη άκρως αντίθετη στη λογική του "το κάνω μόνος μου"? Το κάνω μόνος μου,  δηλαδή αδιαμεσολάβητα, σημαίνει ότι συνδιαμορφώνω μαζί με ανθρώπους που έχουμε μια κοινή ιδεολογική βάση και κάτω από συλλογικές διαδικασίες οργανώνουμε την επιθυμία μας. Το d.i.y δεν είναι απλά παίζω μουσική, αλλά διεκδικώ. Διεκδικώ χώρους, διεκδικώ ισότιμες και αλληλέγγυες σχέσεις χωρίς δίπολα καλλιτέχνες-κοινό κ.ο.κ.

Αν αυτά δεν γίνονται κατανοητά για εσένα, τότε απλά δεν μπορούμε να μιλήσουμε για d.i.y. To να προσπαθείς με το ζόρι να συνδέσεις το d.i.y  με τα μαγαζιά το μόνο που καταφέρνεις είναι να εκφυλίζεις την πραγματική του έννοια, που τόσα χρόνια δίνεται μάχη από πάρα πολύ κόσμο για να παραμείνει αναλλοίωτη.
Convicted
Junior forumist
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 98« Απάντηση #41 στις: Σεπτέμβριος 24, 2012, 03:38:04 μμ »


Convicted χωρίς παρεξήγηση, τα έχεις μπερδέψει πολύ τα πράγματα

Καταρχήν πρέπει να ξεκινήσουμε με μία κοινή βάση. Κατανοείς την μέγιστη αντίφαση του d.i.y με τα μαγαζιά ως μια πράξη άκρως αντίθετη στη λογική του "το κάνω μόνος μου"? Το κάνω μόνος μου,  δηλαδή αδιαμεσολάβητα, σημαίνει ότι συνδιαμορφώνω μαζί με ανθρώπους που έχουμε μια κοινή ιδεολογική βάση και κάτω από συλλογικές διαδικασίες οργανώνουμε την επιθυμία μας. Το d.i.y δεν είναι απλά παίζω μουσική, αλλά διεκδικώ. Διεκδικώ χώρους, διεκδικώ ισότιμες και αλληλέγγυες σχέσεις χωρίς δίπολα καλλιτέχνες-κοινό κ.ο.κ.

Αν αυτά δεν γίνονται κατανοητά για εσένα, τότε απλά δεν μπορούμε να μιλήσουμε για d.i.y. To να προσπαθείς με το ζόρι να συνδέσεις το d.i.y  με τα μαγαζιά το μόνο που καταφέρνεις είναι να εκφυλίζεις την πραγματική του έννοια, που τόσα χρόνια δίνεται μάχη από πάρα πολύ κόσμο για να παραμείνει αναλλοίωτη.

Δεν προσπαθώ σε καμιά περίπτωση να συνδέσω το D.I.Y. με τα μαγαζιά. Αυτό που δεν καταλαβαίνω αδερφέ είναι τι διαφορά βρίσκετε ανάμεσα σε όλη αυτή την όποια διαμεσολάβηση υπάρχει στη περίπτωση που κάνεις λάιβ σε ένα μαγαζί και στην όποια διαμεσολάβηση υπάρχει σε όλες τις άλλες περιπτώσεις που ανέφερα. Δηλαδή, στέκεστε μόνο στο συγκεκριμένο θέμα της διοργάνωσης μιας συναυλίας σε κάποιο μαγαζί, το οποίο αν μπορείς και θέλεις να το αποφύγεις το ρημάδι, απέφυγέ το.

Και για να μην μπερδεύεστε, χαίρομαι που προσπαθείτε να αυτο-οργανώσετε το ότιδήποτε. Κι εγώ το προσπαθώ, γιατί πολύ απλά ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΒΑΔΙΖΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΧΑΡΑΞΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΣΟΥ. Είτε σαν άτομο, είτε σαν οποιαδήποτε συλλογικότητα. Εξάλλου, όσο περισσότερο βασίζεσαι σε δυνάμεις έξω από σένα, τόσο περισσότερο εξουσιάζεσαι από αυτές...

Ο δρόμος δίχως τέλος, είναι ο μόνος που αξίζει το ταξίδι.
μαύρο_άλφα
Forum-stoned
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 898


« Απάντηση #42 στις: Σεπτέμβριος 24, 2012, 04:49:47 μμ »

convicted διαβασε τι σου λεει κ ο javaspa... εχεις μπερδεψει το diy με το underground. κοιτα, καποια πραγματα δεν εχουν καμια θεση στο diy. μαγαζια, εταιριες πχ.. δεν ειναι λογικη δε βρισκω να κανω λαιβ πχ παω σε μαγαζι... απλα περιμενε ρε φιλε το καλοκαιρι η αν μπορεσεις με αλλους ανθρωπους ιδιας ιδεολογιας συνδιαμορφωσε τις συνθηκες ωστε να παιζεις (πχ καταληψη). με την ιδια λογικη ξερω γω.. οκ δεν εχουμε χρηματα τωρα για να κυκλοφορησει το ταδε χ, ψ, ω demo η album μας, παμε σε εταιρια που την βαφτιζουμε κ καλα "diy" εταιρια.. οχι φιλε δεν ειναι ετσι. υπαρχουν underground εταιριες που απευθυνονται σε μικρη μεριδα κοινου κοβωντας λιγες κοπιες πχ κ σιγουρα δεν βαζω στην ιδια κατηγορια μια μπαντα (underground) πχ της γειτονιας που θα βγαλει σε 600 αντιτυπα ενα αλμπουμ απο πχ τη madonna που θα κοπει σε εκατομμυρια κοπιες κλπ, εταιρια η μια εταιρια κ η αλλη. αλλα δεν υπαρχουν diy εταιριες, ειναι αντιφατικο. κ σου το πα κ σε προηγουμενο μηνυμα δεν παιζει τοσο ρολο ο χρονος οσο ο τροπος. μου αραδιασες ενα σωρο παραδειγματα για τοστ, σαλαμια κ τυρια αλλα κ παλι.. δεν νοεις να καταλαβεις σε βαθος την αξια κ την ουσια της αυτο-οργανωσης οποτε ειναι ατοπος ο πεεραιτερω διαλογος γτ εχει καταντησει τρολλ το θεμα..

Convicted
Junior forumist
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 98« Απάντηση #43 στις: Σεπτέμβριος 24, 2012, 05:44:15 μμ »

Ρε φίλε μου καλέ, αφού δεν χωράνε μαγαζιά στο D.I.Y., τότε γιατί μια μπάντα που ενστερνίζεται τη λογική αυτή και στο όνομα αυτής δεν θέλει συνειδητά να κάνει ένα λάιβ σε έναν τέτοιο χώρο, αγοράζει τα όργανά της από ένα οποιοδήποτε μαγαζί; Πάλι δεν εμπλέκεται με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο κάποιο μαγαζί; Ό,τι συμβιβασμός υπάρχει στο ένα, υπάρχει και στο άλλο.

Και καλά θα κάνει και θα αυτο-οργανώσει μια συναυλία, αλλά γιατί ο ένας συμβιβασμός να αποτελεί κριτήριο ιδεολογικού διαχωρισμού, ενώ ο άλλος όχι; Αυτό είναι που δεν μπορώ να καταλάβω...

Ο δρόμος δίχως τέλος, είναι ο μόνος που αξίζει το ταξίδι.
Punkunin
Newbie
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 34


« Απάντηση #44 στις: Σεπτέμβριος 24, 2012, 08:17:13 μμ »

γεια χαρα,

αν και θα ηταν καλυτερο να ανοιξει ενα αλλο τοπικ γιατι η κουβεντα με το αρχικο κειμενο εχει παρει αλλη διασταση..

θελω να ρωτησω 2 πραματα για να καταλαβω, πριν ξαναπαρεμβω

1. το diy ειναι συνδεδεμενο με την αναρχια αποκλειστικά?
2. η CRASS ηταν diy? (το ρωτησε καποιος πιο πανω, αλλα δεν ειδα απαντηση)
Σελίδες: 1 2 [3] 4   Πάνω
  Εκτύπωση  
 
Μεταπήδηση σε: