Αποστολέας Θέμα: Διαδικτυακή βιβλιοθήκη αντιεξουσιαστικών εντύπων  (Αναγνώστηκε 3343 φορές)
liakos
Newbie
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 1


« στις: Μάιος 25, 2011, 09:51:49 μμ »

 

Σχετικά με το www.anarxeio.gr

1. Περιγραφή

Το αναρχείο είναι μια διαδικτυακή Βάση Δεδομένων και Βιβλιοθήκη, κειμένων και εκδόσεων που προέρχονται από ατομικά ή συλλογικά υποκείμενα που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο αναρχικό/ αντιεξουσιαστικό χώρο και το χώρο της αυτονομίας.

Σκοπός του αναρχείου είναι να συγκεντρώσει, να καταγράψει (περιγραφή και καταλογογράφηση) και να ταξινομήσει τα εκδοτικά εγχειρήματα αυτών των πολιτικών χώρων με τη πλούσια κι ιδιάζουσα εκδοτική κουλτούρα και ταυτόχρονα να προσφέρει μια λειτουργική, ευρετηριακού τύπου, πρόσβαση στο καταχωρημένο υλικό.

Το αναρχείο δεν αποτελεί πολιτική ομάδα, αλλά ένα εγχείρημα με αποκλειστικούς στόχους (i) την αρχειακή καταγραφή για τη διάσωση της κινηματικής μνήμης και (ii) τη παροχή πρόσβασης σε μια δομημένη ψηφιακή βιβλιοθήκη αντιεξουσιαστικών εντύπων.


[...]

7. Συμμετοχή/Συμβολή

Όσοι σύντροφοι και συντρόφισσες επιθυμούν να συμβάλουν στον εμπλουτισμό του αναρχείου, μπορούν –και προτρέπονται- να μας αποστέλλουν υλικό στην ηλεκτρονική μας θυρίδα info @ black-tracker.gr

Ιδιαιτέρως παρακαλούνται όσοι έχουν παλιότερο υλικό σε ηλεκτρονική μορφή, που δεν έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, να μπουν στον κόπο να τα μετατρέψουν σε ένα σύγχρονο format και να μας τα στείλουν. Επίσης σύντροφοι/ισσες και φίλοι/ες που έχουν παλιότερα έντυπα [προ του 2000] σε φυσική μορφή κι ενδιαφέρονται να μπουν στη διαδικασία σκαναρίσματος, ας επικοινωνήσουν μαζί μας.

Τέλος μια σημαντική συμβολή θα ήταν η επισήμανση των λανθασμένων ή συμπλήρωση των ελλιπών στοιχείων στις περιγραφές των υπαρχόντων καταχωρήσεων.

Thodorhs
Junior forumist
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 59« Απάντηση #1 στις: Οκτώβριος 24, 2011, 02:37:41 μμ »

Πολύ καλή δουλεία μάγκες , και τα βιβλία πληθαίνουν με γοργούς ρυθμούς .      

Η ελευθερία δεν είναι αγαθό ούτε δικαίωμα ... είναι απόφαση!
μαύρο_άλφα
Forum-stoned
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 898


« Απάντηση #2 στις: Οκτώβριος 25, 2011, 09:19:36 πμ »

 

Σελίδες: [1]   Πάνω
  Εκτύπωση  
 
Μεταπήδηση σε: