+ 
|-+  ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ» Πολιτικά» Google ο μεγάλος αδελφός
Username:
Password:
Αποστολέας Θέμα: Google ο μεγάλος αδελφός  (Αναγνώστηκε 7009 φορές)
kthulu
Administrator
Forum Addict
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 686« στις: Ιανουάριος 25, 2006, 02:12:53 πμ »

Η αμερικανική κυβέρνηση απαιτεί απο την Google να της παραχωρήσει  εκατομμύρια αρχείων από τη βάση δεδομένων της που θέτει τις ερωτήσεις για την προστασία των προσωπικών πληροφοριών των χρηστών της.

Ενώ οι ομοσπονδιακοί ανακριτές είπαν δεν επιδίωκαν οποιαδήποτε στοιχεία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εναντίων  ατόμων,  ακτιβιστές αν τον κόσμο αλλά και μερικοί νομοθέτες είπαν ότι η δράση υπογράμμισε τις ανησυχίες τους για του τι είδους πληροφορίες καταχωρούνται από τις μηχανές αναζήτησης και σε τι μπορεί να χρησιμοποιηθούν αυτές οι πληροφορίες.

Το αμερικάνικο υπουργείο δικαιοσύνης αντιθέτως επιμένει ότι θέλει τις πληροφορίες ως τμήμα προσπάθειάς της να υπερασπίσει το νόμο προστασίας παιδιών (νόμος του 1998).
 
Η Google ορκίζεται να αντισταθεί στις προσπάθειες από το αμερικανικό υπουργείο δικαιοσύνης, ακόμα κι αν οι ανακριτές επιδιώκουν την αναζήτηση στατιστικών στοιχείων για τη χρήση του διαδικτύου, και όχι μεμονωμένων χρηστών.

Το ανώτατο δικαστήριο έχει διατάξει ότι ο νόμος δεν μπορεί να επιβληθεί εκτός αν η κυβέρνηση παρουσιάζει ότι τα λιγότερο παρεισφρητικά μέτρα όπως το φιλτράρισμα του διαδικτύου είναι ανεπαρκή.

Η κυβέρνηση ελπίζει να χρησιμοποιήσει τα αποτελέσματα αναζήτησης από Google και άλλες επιχειρήσεις για να αποδείξει ότι η πορνογραφία στο διαδίκτυο είναι τόσο κυρίαρχη που μόνο ένας ομοσπονδιακός νόμος μπορεί να προστατεύσει τα παιδιά από αυτήν.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του υπουργείου δικαιοσύνης η Yahoo Inc, η υπηρεσία αναζήτησης MSN (Microsoft), και η υπηρεσία AOL (Time Warner) έχουν συμφωνήσει να παρέχουν τις πληροφορίες στην αμερικάνικη κυβέρνηση. Αλλά Google έχει αρνηθεί, λέγοντας ότι η δημοσίευση των στοιχείων θα αποτελούσε πλήγμα για το τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της και τα εμπορικά μυστικά της επιχείρησης.

Σε πρόσφατη δημοσκόπηση το 56% των χρηστών του νετ θεωρούν ότι Google πρέπει να αρνηθεί τις απαιτήσεις της κυβέρνησης, και οι μισοί από αυτούς λενε ότι θα σταματήσουν να την χρησιμοποιούν εάν η επιχείρηση συμμορφωθεί με τη διαταγή. Επίσης το 77%, δεν ήξεραν ότι Google συνέλεξε προσωπικές πληροφορίες. Η Google έχει δηλώσει και στο παρελθών πάντως ότι συλλέγει τα αρχεία των διευθύνσεων IP των χρηστών της.

Χωρίς πολλή σκέψη, οι χρήστες του διαδικτύου έχουν παραδώσει απέραντες ποσότητες ιδιωτικών πληροφοριών στις εταιρίες. Η μάχη δημιουργεί το ερώτημα για το τι είδους προσωπικών πληροφοριών έχουν την άδεια να καταχωρούν οι μηχανές αναζήτησης. Όταν πιέζεται στα ζητήματα μυστικότητας, Google λέει ότι μπορεί να εμπιστευθεί με αυτές τις πληροφορίες. Αλλά η σκιαγράφηση της καταναλωτικής συμπεριφοράς είναι ενδεχομένως κερδοφόρα για τις επιχειρήσεις. Και θέτοντας το ζήτημα της πρόσβασης τέτοιων στοιχείων απτήν κυβέρνηση ο μόνος που βγαίνει χαμένος είσαι εσύ και εγώ.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ καθώς και εδώ.
Επίσης το “No Tibet or Tiananmen on Google's new Chinese site
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 16, 2007, 12:18:34 μμ από kthulu »

love is the basis of our revolution
tug
Administrator
Forum is my life
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 1753WWW
« Απάντηση #1 στις: Ιανουάριος 25, 2006, 03:38:35 μμ »

Πιστεύω ότι η google έχει τον τρόπο και την δυνατότητα να ξεφύγει από αυτούς τους εκβιασμούς και δεν θα επιτρέψει την ελευθέρωση προσωπικών στοιχείων. Ακόμα και κάτι τέτοιο να γίνει να μην ξεχνάμε ότι όλες μα όλες οι εταιρίες καταγράφουν τις πράξεις μας,απλά η google το είχε δηλώσει πρώτη και είχε εξηγήσει ότι την ενδιαφέρουν τελείως στατιστικά...

Ένα μόνο ξέρω. Οτί ένα μόνο ξέρω.
kthulu
Administrator
Forum Addict
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 686« Απάντηση #2 στις: Ιανουάριος 29, 2006, 11:24:21 μμ »

alo ena prosfato

love is the basis of our revolution
kthulu
Administrator
Forum Addict
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 686« Απάντηση #3 στις: Μάρτιος 23, 2006, 10:49:51 πμ »

Το αποτέλεσμα τις δικης: Η google υποχρεώνεται να παραδώσει 50.000 διευθύνσεις web sites και 5.000 λέξεις αναζήτησης. Ποσοστό μηδαμινό ένα φανταστεί κανεις το μέγεθος της βάσης δεδομένων της google. Τέλος πάντων αυτό που έχει σημασία είναι να δούμε τι θα γίνει στο μέλλον, μιας και αυτή  προσπάθεια της αμερικανικης κυβέρνησης εντάσσεται στα πλαίσια του πατριωτικού νομου που έχει τεθεί σε εφαρμογή στην αμερική. Σημαντική εξέλιξη θεωρώ εγώ αλλα με ανησυχητικές προβλέψεις στο μέλλον.

http://googleblog.blogspot.com/#114262854345194184

http://australianit.news.com.au/articles/0,7204,18531442%5E15331%5E%5Enbv%5E15306-15318,00.html

http://www.gameshout.com/news/032006/article3437.htm

love is the basis of our revolution
kthulu
Administrator
Forum Addict
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 686« Απάντηση #4 στις: Μάρτιος 16, 2007, 12:26:40 μμ »

Η Google ανήγγειλε χτες την αναθεώρηση της πολιτικής της μυστικότητάς της. Πλέων οι αναζητήσεις των χρηστών της και τα προσωπικά δεδομένα τους (συνδυασμός IP και cookies) θα αποθηκεύονται για 18-24 μήνες και μετά το διάστημα αυτό τα προσωπικά δεδομένα θα διαγράφονται. Η νέα απόφαση θα τεθεί σε λειτουργία από το τέλος του 2007.

Περισσότερες πληροφορίες:

http://arstechnica.com/news.ars/post/20070315-google-to-anonymize-logs-in-a-nod-to-privacy-advocates.html
http://www.portableplanet.co.uk/2007/03/15/google-improves-privacy-practices/
http://news.google.com/nwshp?hl=en&tab=wn&ncl=1114456816

love is the basis of our revolution
kthulu
Administrator
Forum Addict
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 686« Απάντηση #5 στις: Μάιος 29, 2007, 12:33:03 πμ »

Την τελευταία βδομάδα η μηχανή αναζήτησης δικτυακών πληροφοριών google, ανακοίνωσε πως ευελπιστεί να δημιουργήσει την μεγαλύτερη και περιεκτικότερη βάση δεδομένων προσωπικών πληροφοριών (που συγκεντρώνε πάντα), με τη δυνατότητα να συμβουλεύει τους ανθρώπους πως να ζήσουν (sic), ανάλογα με τα στοιχεια που έχει συγκεντρώσει ανά άτομο.

Σε μια πρόσφατη δήλωση της περασμένης βδομάδας ένας ανώτερος υπάλληλος της επιχείρησης/προιστάμενος "Eric Schmidt" δεν δίστασε να επαληθεύσει τις ανησυχίες μας (ως προς την προσπάθεια της εταιρίας να υλοποιήσει την επίτευξη λογισμικού παρακολούθησης με σκοπό φυσικά τον έλεγχο των παγκοσμιων πληροφοριών του διαδικτύου). Έτσι λοιπόν ο κύριος αυτός είπε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης του στη Μεγάλη Βρετανία αυτή την εβδομάδα: το νέο λογισμικό θα επιτρέπει στους χρηστες του να θέτουν ερωτήσεις όπως "τι να κάνω αύριο", "τι δουλειά να ακολουθήσω" κτλ.

πηγή: google is watching you

Παρόμοιες σχετικές δημοσιεύσεις:

Τέλος περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε κάνοντας search "google is watching you", "google plans for personal database".

Να αποφεύγουμε όσο μπορούμε google, youtube, myspace και να δημιουργήσουμε/συμβάλουμε με οποιον τρόπο μπορούμε σε εναλλακτικές διαδικτυακές λύσης.
Να μποϊκοτάρουμε τους ρουφιάνους των ζωών μας.
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 29, 2007, 11:26:38 πμ από kthulu »

love is the basis of our revolution
Νίκος
Forum Normal
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 242« Απάντηση #6 στις: Μάιος 29, 2007, 01:20:59 μμ »

Σωστά όλα τα παραπάνω κι εγώ δε διαφωνώ σε τίποτα. Απλά επειδή δε θέλω να δημιουργούνται πανικοί και υστερίες (αυτός είναι και ο σκοπός της καταστολής, άλλωστε) θέλω να υπογραμμίσω το εξής: όποιος έχει το δίκιο με το μέρος του δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. ΤΙΠΟΤΑ!

Καταναλωτικά γουρούνια, μας κρεμάσανε κουδούνια
αν δεν μπεις στο κοπάδι, πίσσα και πούπουλα.
kthulu
Administrator
Forum Addict
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 686« Απάντηση #7 στις: Ιούλιος 22, 2008, 07:21:13 μμ »


Το Scroogle είναι μια υπηρεσία internet που μεταμφιέζει τη διεύθυνση των χρηστών που θέλουν να τρέξουν τις αναζητήσεις Google ανώνυμα. Αποτελεί ένα σύνδεσμο δηλαδή μεταιξύ του υπολογιστή μας και της google (ο οποιος αλλάζει το IP address μας κάτι σαν proxy). Scroogle δίνει επίσης στους χρήστες του την επιλογή κρυπτογράφησης επικοινωνίας μεταξύ του υπολογιστή τους και η σελίδα αναζήτησης με SSL. Εκτός από τις ανώνυμες αναζητήσεις, το εργαλείο επιτρέπει στους χρήστες για να εκτελέσει τις αναζητήσεις Google χωρίς λήψη των διαφημίσεων Google. Υπάρχει υποστήριξη για 28 γλώσσες, και το εργαλείο είναι διαθέσιμο ως σύνδεση μηχανών αναζήτησης.

μπορείτε να την δοκιμάσετε εδώ: http://www.scroogle.org/cgi-bin/scraper.htm

Κάθε φορα που κάνετε refresh παρουσιάζει και κάποια ενδιαφέρον στοιχεία σχετικά με την google καθώς και με  διάφορους κολοσσούς παροχής υπηρεσιών στο διαδίκτυο κτλ..

Περισσότερα: http://en.wikipedia.org/wiki/Scroogle
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 22, 2008, 07:24:12 μμ από kthulu »

love is the basis of our revolution
Σελίδες: [1]   Πάνω
  Εκτύπωση  
 
Μεταπήδηση σε: