+ 
|-+  ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ» Πολιτικά» Για τη ληστεία (16-01-05)
Username:
Password:
Αποστολέας Θέμα: Για τη ληστεία (16-01-05)  (Αναγνώστηκε 2223 φορές)
KGB
Επισκέπτης
« στις: Ιανουάριος 21, 2006, 12:08:30 πμ »

Το βρήκα στο indy, το βρήκα ενδιαφέρον, και το παραθέτω

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αναρχικών Ελλάδος (ΟΑΕ) για την ένοπλη ληστεία στο κέντρο της Αθήνας, την Δευτέρα 16/01/2006 και τα γεγονότα που ακολουθούν.

Καταγγέλλουμε την πάγια τακτική του κράτους ποινικοποίησης της αναρχικής ιδεολογίας με αφορμή την αιματηρή ληστεία στο κέντρο της Αθήνας. Σε άλλες περιπτώσεις, οποιοσδήποτε παραβαίνει τον νόμο για μια ληστεία δεν δηλώνεται η πολιτική του ταυτότητα, στην συγκεκριμένη δηλώνεται και με το παραπάνω...

Είμαστε εχθροί του καπιταλισμού και της ταξικής εκμετάλλευσης των λαϊκών στρωμάτων από το ληστρικό τραπεζικό σύστημα, αλλά καταδικάζουμε τέτοιες πρακτικές, ατόμων και ομάδων, ως αντεπαναστατικές, γιατί οπλίζουν την εξουσία και το κράτος με επιχειρήματα και διευκολύνουν την γενικότερη καταστολή κοινωνικών κινημάτων και ιδεολογιών.

Ιστορικά, ο αναρχισμός την απαλλοτρίωση των καπιταλιστών την αποδέχεται και την χρησιμοποιεί ως μέσο, μέσα στα πλαίσια πλατειών κοινωνικών κινημάτων και σε (προ)επαναστατικές περιόδους. Τα λογής-λογής «αντάρτικα πόλης» που αναπτύχθηκαν κατά τις προηγούμενες δεκαετίες, δεν είχαν καμία σχέση με την ουσία της αναρχικής κοσμοθεώρησης και αφετέρου αποδείχτηκαν εκ των πραγμάτων αδιέξοδα και αναποτελεσματικά ως μέσα πάλης.

Η Ομοσπονδία Αναρχικών Ελλάδος (ΟΑΕ) διαχωρίζει την θέση της και δεν αναγνωρίζει σε κανέναν, άτομο ή ομάδα, να αυτοχρίζεται ως τιμητής κοινωνικών δικαίων και αιτημάτων, προβαίνοντας σε ανάλογες αντεπαναστατικές πράξεις.

- ΚΑΜΙΑ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

- ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
Σελίδες: [1]   Πάνω
  Εκτύπωση  
 
Μεταπήδηση σε: