Αποστολέας Θέμα: Καινούριο κείμενο κυβέρνησης  (Αναγνώστηκε 3775 φορές)
tug
Administrator
Forum is my life
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 1753WWW
« στις: Ιούλιος 06, 2005, 12:35:14 πμ »

ΣΑΦΑΡΙ» για τον εντοπισμό και την άμεση κατάταξη στο Στράτευμα και των 14.950 φυγόστρατων που βρίσκονται εντός της χώρας αρχίζει το υπουργείο Άμυνας, στο οποίο έχει ήδη σημάνει συναγερμός λόγω της αυξανόμενης λειψανδρίας στα Κέντρα Κατάταξης Νεοσυλλέκτων.

Οι ανυπότακτοι αυτής της κατηγορίας («εσωτερικού») είναι άλλοι από τους... γνωστούς ανυπότακτους «εξωτερικού», οι οποίοι στις αρχές του έτους ήταν 17.482. Πρόκειται δε για όσους νέους - ή λιγότερο νέους - κατοικούν εντός της επικράτειας και παρ' ότι έλαβαν κλήση για να υπηρετήσουν τη θητεία τους, δεν κατετάγησαν στις μονάδες τους τις ημερομηνίες που είχε ορισθεί, όπως όφειλαν.

Οι «φυγόστρατοι εσωτερικού», όπως τους αναφέρει χαρακτηριστικά το υπουργείο Άμυνας, παρουσιάζουν αλματώδη αύξηση τα τελευταία χρόνια: το 2000 ήταν μόλις 5.521 και χρόνο με τον χρόνο έφτασαν, στις 31/12/2004, τους 14.950! Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ενδιαμέσως, περί το 2003, υπήρξε ευνοϊκή ρύθμιση, η οποία όμως δεν αξιοποιήθηκε απ' τους διευκολυνόμενους. Βεβαίως, μπροστά στο ογκούμενο πρόβλημα που δημιουργεί στην «οροφή» των κατατασσομένων η δραματική μείωση των γεννήσεων ιδίως μετά το 1990, οι «απώλειες» από τους πάσης φύσεως ανυπότακτους είναι σχετικά μικρές. Παρ' όλα αυτά αποτελούν χειροπιαστά μεγέθη και σίγουρη, τρόπον τινά, δεξαμενή άντλησης στρατευμένων, αλλά και χαρακτηριστική περίπτωση παραβίασης του νόμου. Στο πλαίσιο αυτό, ο αρμόδιος υφυπουργός Άμυνας κ. I. Λαμπρόπουλος κάλεσε χθες σε τελευταίο ουσιαστικά «προσκλητήριο» άμεσης κατάταξης τους ανυπότακτους εσωτερικού. Παράλληλα, έπειτα από συνεργασία με τους αρμοδίους της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης, της Στρατονομίας κ.ά., αρχίζει συντονισμένη προσπάθεια εφαρμογής της νομοθεσίας και της σχετικής ποινικής διαδικασίας «με στόχο την εκμηδένιση του αριθμού των ανυπότακτων»: «Οι μέχρι τώρα φυγόστρατοι καλούνται να προσέλθουν στα στρατολογικά γραφεία - τα ψέματα τελείωσαν» αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πέραν των δύο κατηγοριών ανυπότακτων που την 1/1/2005 αριθμούσαν συνολικά 32.432 άτομα, υπήρχαν και άλλοι 5.514 σε στρατεύσιμη ηλικία, για τους οποίους οι στρατολογικές υπηρεσίες δεν έχουν σαφή εικόνα για το πού βρίσκονται και χαρακτηρίζονται «αναζητούμενοι».

Ένα μόνο ξέρω. Οτί ένα μόνο ξέρω.
Σελίδες: [1]   Πάνω
  Εκτύπωση  
 
Μεταπήδηση σε: