Αποστολέας Θέμα: κειμενα/αφίσες για τον απεργό πείνας [από τις 10.Ιούλη] Θ.Ηλιόπουλο  (Αναγνώστηκε 2191 φορές)
::ladykiller::
oxou!
Forum Normal
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 315


::take me home::


« στις: Ιούλιος 16, 2009, 12:05:40 πμ »Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ
ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ ΔΕΝ ΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ

Ο Θοδωρής Ηλιόπουλος, απεργός πείνας από τις 10 Ιούλη, είναι ένας από τους εκατοντάδες ντόπιους και μετανάστες που συνελήφθησαν και διώχθηκαν, είναι ένας από τους δεκάδες που φυλακίστηκαν από το κράτος για την εξέγερση του Δεκέμβρη. Μια εξέγερση που θρυμμάτισε την πλαστή εικόνα της συναίνεσης και της ανοχής στο σύστημα της υποταγής, της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Ο Θ. Ηλιόπουλος αρνείται όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται και βρίσκεται έγκλειστος για περισσότερους από έξι μήνες στις φυλακές του Κορυδαλλού επειδή “τραυμάτισε την Δημοκρατία”, σύμφωνα με τους εισαγγελείς που διέταξαν την παράταση της προφυλάκισής του. Η συνέχιση της ομηρίας του είναι κομμάτι της αντιεξεγερτικής διαδικασίας του κράτους για τον παραδειγματισμό και την τρομοκράτηση όλων όσοι αγωνίζονται στους δρόμους της αντίστασης, της αυτοοργάνωσης και της αλληλεγγύης, στους δρόμους της εξέγερσης…

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ (από 10 Ιούλη)
ΘΟΔΩΡΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Αυτοί που έζησαν τα γεγονότα του Δεκέμβρη, αυτοί που γνώρισαν τη βία των μηχανισμών, αυτοί που έζησαν τη σκληρότητα του κελιού χωρίς ποινή ή και με ποινή, αυτοί που ξέρουν ότι ο μόνος δρόμος για την ελευθερία είναι η αντίσταση, αυτοί που αντιδρούν στη δικαστική αυθαιρεσία και τη φρίκη της, είναι αυτοί που με καταλαβαίνουν και θα σταθούν στο πλευρό μου.
Θ. Ηλιόπουλος, φυλακές Κορυδαλλού, 9 Ιούλη ‘09


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ
ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ
[/color]

Ανοιχτή Συνέλευση Εξεγερμένων για την Αλληλεγγύη στους Διωκόμενους της Εξέγερσης

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 09/07 Θ. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

«Αυτοί που έζησαν τα γεγονότα του Δεκέμβρη, αυτοί που γνώρισαν τη βία των μηχανισμών, αυτοί που έζησαν τη σκληρότητα του κελιού, με ή χωρίς ποινή, αυτοί που ξέρουν ότι ο μόνος δρόμος για την ελευθερία είναι η αντίσταση, αυτοί που αντιδρούν στη δικαστική αυθαιρεσία και τη φρίκη της, είναι αυτοί που με καταλαβαίνουν και θα σταθούν στο πλευρό μου.» (απόσπασμα από το τελευταίο γράμμα του απεργου πείνας Θ. Ηλιόπουλου)

6 δεκεμβρη 2008: Ο 15χρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος πέφτει νεκρός από σφαίρες αστυνομικών. Ο ασκός του αιόλου ανοίγει, ταραχές και επεισόδια ξεσπούν από χιλιάδες ανθρώπους κάθε ηλικίας στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας. Στα επόμενα εικοσιτετράωρα η μορφή και η ένταση της οργής παίρνουν χαρακτηριστικά γενικευμένης εξέγερσης. Σχεδόν αμέσως μηνύματα και κινήσεις αλληλεγγύης φτάνουν από πολλά μέρη του κόσμου. Οι κρατικοί μηχανισμοί ανημποροι να ελέγξουν και να κατευνάσουν τα εξοργισμένα πλήθη, προχωρούν σε εκατοντάδες προσαγωγές και συλλήψεις. 67 άτομα προφυλακίζονται, οι περισσότεροι απο τους οποίους διώκονται με τον τρομονόμο. Ανάμεσα τους μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι και μετανάστες.
18 δεκέμβρη 2008: Σε αυτό το γενικευμένο κλίμα κρατικής καταστολής συλλαμβάνεται και επειτα από μερικές μέρες προφυλακίζεται και ο Θ. Ηλιόπουλος. Παρόλες τις αντιφάσεις του κατηγορητηρίου, τις δηλώσεις αυτοπτών μαρτύρων ότι ο Ηλιόπουλος δεν συμμετείχε στα επεισόδια και το γεγονός ότι οι μόνοι μάρτυρες κατηγορίας είναι δύο αστυνομικοί ο Ηλιόπουλος παραμένει προφυλακισμένος στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού για 61/2 μήνες.
9 Ιουλίου 2009: Ο Θ. Ηλιόπουλος ξεκινά απεργία πείνας. Μια μέρα πριν το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών απέριψε την αίτηση αποφυλάκισής κρίνοντας οτι είναι «επικίνδυνος για τη δημοκρατία» και αποφάσισε την συνέχιση της προφυλάκισης του για τους επόμενους τουλάχιστον έξι μήνες.
Μπροστά σε αυτόν τον εμπαιγμό των δικαστικών και κρατικών μηχανισμών η απάντησή μας είναι απλή και ξεκάθαρη: Θα μας βρούν μπροστά τους. Όσο ποινικοποιούνται και διώκονται τα αγωνιζόμενα και καταπιεζόμενα κομμάτια της κοινωνίας, όσο στενεύει ο κλοιός γύρω από καταλήψεις, στέκια και άλλους απελευθερωμένους χώρους απο κρατικούς και παρακρατικούς ιθύνοντες, όσο μεθοδεύονται νέα κατασταλτικά μέτρα (ποινικοποίηση της κουκούλας. άρση του πανεπιστημιακού ασύλου, αρση του απορρήτου τηλεπικοινωνιών, ποινικοποίηση της ελεύθερης έκφρασης στο Διαδίκτυο, κάμερες κ.λ.π.), όσο οι μετανάστες στοχοποιούνται ως εσωτερικός εχθρός και στοιβάζονται στα συγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, , η δράση μας θα ανθίζει...

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΦΙΜΩΝΟΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΦΥΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ[/color]

όλα συνεχίζονται..

Κατάληψη κτήματος Πραποπούλου

αυτοί που έζησαν τα γεγονότα του Δεκέμβρη, αυτοί που γνώρισαν τη βία των μηχανισμών, αυτοί που έζησαν τη σκληρότητα του κελιού χωρίς ποινή ή και με ποινή, αυτοί που ξέρουν πως ο μόνος δρόμος για την ελευθερία είναι η αντίσταση, αυτοί που αντιδρούν στη δικαστική αυθαιρεσία και τη φρίκη της, είναι αυτοί που με καταλαβαίνουν και θα σταθούν στο πλευρό μου.

Θ. Ηλιόπουλος
φυλακές κορυδαλλού, 9 Ιούλη 2009


Ο Θ. Ηλιόπουλος συνελήφθη στις 18 Δεκέμβρη στο κέντρο της Αθήνας, εν μέσω της εξέγερσης, κατηγορούμενος για συμμετοχή σε συγκρούσεις με τις μονάδες καταστολής. Ένα κατηγορητήριο βασισμένο αποκλειστικά σε μαρτυρίες μπάτσων, το οποίο ο ίδιος από την πρώτη στιγμή αρνείται και με βάση αυτό βρίσκεται φυλακισμένος στις φυλακές κορυδαλλού από τις 22 /12. Ο Θ. Ηλιόπουλος είναι ένας από τους εκατοντάδες ντόπιους και μετανάστες που συνελήφθησαν και διώχθηκαν, είναι ένας από τους δεκάδες που φυλακίστηκαν από το κράτος για την εξέγερση του Δεκέμβρη.
Έπειτα από την απόφαση του συμβουλίου πλημμελειοδικών για την παράταση της ομηρίας του για ακόμα έξι μήνες προφασιζόμενο πως με τις ενέργειες του “ τραυμάτισε τη δημοκρατία”, ο Θ. Ηλιόπουλος αποφάσισε να αγωνιστεί για την αποφυλάκισή του χρησιμοποιώντας το έσχατο μέσο της απεργίας πείνας.
Οι γενικευμένες διώξεις και φυλακίσεις, η εκδικητικότητα απέναντι σε όσους έπεσαν στα χέρια του κράτους τον Δεκέμβρη, μαρτυρούν την επιλογή του να τρομοκρατήσει όλους όσοι με αφορμή την κρατική δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου αμφισβήτησαν έμπρακτα τον κόσμο της εξουσίας θρυμματίζοντας την πλαστή εικόνα της συναίνεσης και της ανοχής στο σύστημα της υποταγής, της εκμετάλλευσης και καταπίεσης. Η συνεχιζόμενη ομηρία του Θ. Ηλιόπουλου είναι μέρος της αντιεξεγερτικής επιχείρησης του κράτους, -που εκφράζεται με την αναβάθμιση του θεσμικού και νομικού οπλοστασίου του, με την στοχοποίηση των κατειλημμένων αντιεξουσιαστικών χώρων αγώνα, με ρατσιστικά και κατασταλτικά πογκρόμ εναντίον των μεταναστών- που στόχο έχει τον παραδειγματισμό και την καταστολή όλων όσοι αγωνίζονται στους δρόμους της αντίστασης, της αυτοοργάνωσης και της αλληλεγγύης.
Για μας η αλληλεγγύη στον αξιοπρεπή αγώνα του Θ. Ηλιόπουλου για την αποφυλάκισή του δεν κινείται από μια φιλανθρωπική θέση αλλά αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του κοινωνικού πολέμου - κορυφαίο σημείο του οποίου ήταν η εξέγερση του Δεκέμβρη- μέχρι την καταστροφή του κράτους και κάθε μορφής εξουσίας, μέχρι την παγκόσμια επανάσταση.


ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ
[/color]

Ανοιχτή Συνέλευση Εξεγερμένων για την Αλληλεγγύη στους Διωκόμενους της Εξέγερσης

Σελίδες: [1]   Πάνω
  Εκτύπωση  
 
Μεταπήδηση σε: