Αποστολέας Θέμα: παρέμβαση κ συγκέντρωση αλληλεγγύης 3 κ 4/6 για τους συλληφθέντες της εξέγερσης  (Αναγνώστηκε 2427 φορές)
::ladykiller::
oxou!
Forum Normal
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 315


::take me home::


« στις: Ιούνιος 01, 2009, 03:18:05 πμ »

Το κύμα οργής που ξεχύθηκε στους δρόμους με αφορμή  τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, το Σάββατο στις 6 Δεκεμβρίου 2008, από τον μπάτσο Επαμεινώνδα Κορκονέα οδήγησε στην γενικευμένη εξέγερση που ζήσαμε σε δεκάδες πόλεις της χώρας, με τον αριθμό των εξεγερμένων συνεχώς να αυξάνεται.
Οι κατασταλτικές δυνάμεις επιδώθηκαν σε χιλιάδες προσαγωγές και σε συλλήψεις που στόχο έιχαν τον εκφοβισμό  και την τρομοκράτηση των εξεγερμένων. Οι  συλλήψεις που έχουν επιβεβαιωθεί και οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις αφορούν ανήλικους και μετανάστε φτάνουν τις 279, με 21 από τους συλληφθέντες να έχουν φυλακιστεί.
Στις πλάτες των συλληφθέντων στήθηκαν πανομοιότυπα σχεδόν κατηγορητήρια που αναφέρονται σε πλημμελήματα όπως: στάση/αντίσταση, εξύβριση, διατάραξη κοινής ειρήνης επικίνδυνη σωματική βλάβη και κακουργήματα τύπου: κατασκευή/κατοχή, έκρηξη, εμπρησμό και βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη  φτάνοντας κάπως έτσι στην περίπτωση των 19 της Λάρισας που με βάση τον τρομονόμο διώκονται επιπλέον για σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης.
Όπως συνήθως γίνεται, οι μάρτυρες κατηγορίας είναι μπάτσοι ενώ στην Λάρισα ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Τζανακούλης σχημάτισε ομάδες παρακολούθησης και φύλαξης απο φασιστοειδή, με μία από αυτές να συλλαμβάνει και να παραδίδει στο ΑΤ έναν εκ των φυλακισμένων της 9ης Δεκεμβρίου, χωρίς να αφήσουν οι ίδιοι αλλά ούτε και να τους ζητηθούν τα στοιχεία τους.
Κατηγορητήρια στήνονται μέχρι και σήμερα. Αρχές του Μάη 6 άτομα από τον Βόλο βρίσκονται να διώκονται με πλημμελήματα για γεγονότα που έλαβαν χώρα στις 7/9/12 του Δεκέμβρη, ύστερα από την αναγνώρισή τους  κάτω από κουκούλες και καλυμμένα πρόσωπα, από μπάτσους, τον αντινομάρχη και από το υλικό των καμερών τράπεζας. Έχουν περάσει από προανάκριση και περιμένουν την παραπομπή τους από την εισαγγελία. Στην Ξάνθη 2 άτομα δέχτηκαν κλήτευση 5 μήνες μετά και κατηγορούνται μαζί με άλλα 40 άτομα αγνώστων στοιχείων επιπλέον για πρόθεση ανθρωποκτονίας και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, για γεγονότα στις 10 του Δεκέμβρη. Αναμένεται η απόφαση του εισαγγελέα και σ΄αυτή την περίπτωση.   
Σχεδόν έξι μήνες μετά 15 εκ των φυλακισμένων έχουν αποφυλακιστεί, άλλοι χωρίς εγγυήσεις και άλλοι καταβάλλοντας ποσά εως και 15.000 euro. Έξι, των οποίων οι αιτήσεις έχουν απορριφθεί εκτός ενός που 4 μήνες μετά εκκρεμεί η εξέταση της, βρίσκονται ακόμα όμηροι στις φυλακές του Κορυδαλλού και του Αυλώνα.
Καθώς το 6μηνο του Ιούνη ολοκληρώνεται θα βρεθούν εν όποιον του 3μελούς συμβουλίου, μαζί με τους δικηγόρους τους, για την ένσταση στην προσωρινή τους κράτηση, αντιμετωπίζοντας πάντα το ενδεχόμενο της εξάντλησης του 18μηνου σε περίπτωση νέας απόρριψης. Ο Α. Κυριακόπουλος και άλλοι 3 την Πέμπτη 4 Ιουνίου και ο Θ. Ηλιόπουλος λίγες μέρες μετά.


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 3/6 ΣΤΙς 18.00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4/6 ΣΤΙΣ 9.00 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ


ΟΥΤΕ ΒΉΜΑ ΠΊΣΩ
Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΔΕΝ ΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

Σελίδες: [1]   Πάνω
  Εκτύπωση  
 
Μεταπήδηση σε: