+ 
|-+  ΓΕΝΙΚA ΘEΜΑΤΑ» Φαϊ - μαγειρική» Χορτοφαγικές Συνταγές
Username:
Password:
Αποστολέας Θέμα: Χορτοφαγικές Συνταγές  (Αναγνώστηκε 22523 φορές)
WxHxNx
Επισκέπτης
« στις: Ιούνιος 09, 2006, 11:45:40 πμ »

(automaton 3: οι πρωτες 2μιση σελιδες αυτου του τοπικ μεταφερθηκαν απο εδω.)

Πολύ καλή ιδέα!Γενικά, πρέπει να υπάρχει πληροφόρηση σχετικα με το θεμα της χορτοφαγίας σε ένα τέτοιο site!Ενα τόπικ με συνταγές νομίζω χρειάζεται για να δουν μερικοί οτι να είσαι vegan ή vegeterian , δε σημαίνει οτι τρώς ρίζες,κλαδιά,κουκουνάρια,ρετσίνι...κλπ :lol:  :lol:

[kthulu edit:Τα links διορθώθηκαν από τον/ην Maniac_Butcher]
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 16, 2007, 11:00:24 μμ από kthulu »
panicline
Forum Normal
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 299



« Απάντηση #1 στις: Ιούνιος 09, 2006, 12:25:06 μμ »

εε αντε πειτε καμια καλη συνταγη! Μπορει να μην ειμαι vegan αλλα καλο θα κανει σε ολους να ελαττωσουν το κρεας και απο αποψη ηγειας.

-Nomos einai to dikio toy Giwta-
onealpha
Forum Normal
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 355



« Απάντηση #2 στις: Ιούνιος 09, 2006, 12:56:46 μμ »

λοιπον μία απο τις αγαπημένες μου τωρα τελευταία.

Βράζουμε ρίζυ για πιλάφι(όχι κρητικο πιλάφι αυτό είναι άλλο πράγμα).Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι η κατα προτίμιση ΓΟΥΟΚ τσιγαρίζουμε μανιτάρια,πιπεριές,σκόρδο και κρεμίδι βάζοντας τα με την σειρά που τα έγραψα σε δυνατή φωτιά.Κάπου στην φάση του σκόρδου προσθέτουμε κάρυ,αλάτι και πιπέρι χοντροτριμμένο(αν μπορείτε και έχετε βάλτε και μαύρο πιπέρι και κόκκινο).
΄
Οταν τσιγαριστούν όλα τα παραπάνω προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δούμε το ρύζι να πέρνει ένα χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα.Έπειτα πρόσθέτουμε δύο χτυπημένα αυγά και χαμηλώνουμε την φωτιά στην μισή ένταση ανακατεύοντας συνεχώς.Προσοχή σ'αυτή την φάση πρέπει κυριολεκτικά να ανακατεύουμε συνεχώς και αδιαλείπτως.μόλις δούμε οτι το αυγό έχει πάψει να έχει υγρή μορφή και έχει στερεοποιηθεί το βγάζουμε απο την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει για λίγο.


Καλή όρεξη. :twisted: [/b]

arguing in the internet is like special olympics,
even if you win you are still a retard
KGBniceidea!
Επισκέπτης
« Απάντηση #3 στις: Ιούνιος 09, 2006, 01:15:33 μμ »

καλή φάση ρε! όταν βρω χρόνο θα καταθέσω κι εγώ καμία συνταγή...

ενδιαφέρουσα φάση , ίσως αξίζει νέο θέμα για αυτό, είναι και το τι μπορούμε να μαζέψουμε από τυ φύση (μανιτάρια, χόρτα, βατόμουρα κτλ κτλ)
stekiotis
Επισκέπτης
« Απάντηση #4 στις: Ιούνιος 14, 2006, 01:23:07 πμ »

επείγον!!! βάλτε νεεs συνταγεs!!!
σήμερα θα δοκιμάσω την συνταγή του οnealpha.Aναμένω
onealpha
Forum Normal
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 355



« Απάντηση #5 στις: Ιούνιος 14, 2006, 09:40:09 πμ »

Γεια σας πάλι.Εδώ onealpha(i love Ilias Mamalakis :shock: )

οι συνταγές που θα γράφω εδω πέρα δεν θα'ναι απαραίτητα χορτοφαγικες και σίγουρα όχι vegan (μιας και είμαι γνωστός φανατικός κρεατοφάγος)


Μανιτάρια στην σχάρα μαριναρισμένα

Αγοράστε μανιτάρια "πλευρώτους" ρωτήστε τον KGB που μπορείτε να τα μαζέψετε.Βράζουμε σ'ένα κατσαρολάκι περίπου μισό λίτρο γάλα ή παραπάνω ανάλογα με το πόσα μανιτάρια θέλουμε να ετοιμάσουμε.Μόλις το γάλα πάρει την πρώτη βράση προσθέτουμε μισό ποτήρι τουν νερού κονιάκ και ανακατέβουμε λιγο πάντα σε δυνατή φωτιά.Έπειτα προσθέτουμε τα μανιτάρια,αλάτι πιπέρι και αν θέλουμε και λίγες πιπεριές χαμηλώνουμε την φωτιά στο πολύ λίγο και περιμένουμε για κανά 5λεπτο.
Α!το ξέχασα να πω ότι τα "πλευρώτους" δέν είναι τα μανιτάρια τα απλά με την μορφή που έχουμε όλοι στο μυαλό μας σαν αυτά που είχαν για σπίτι τα στρουμφάκια είναι ποιο μεγάλα και ποιο πλακουτσωτά με σαρκώδη ηφή.
Ταυτόχρονα έχουμε ανάψει φωτιά σε μία σχάρα(αν δεν έχετε την δυνατότητα να έχετε μια μικρή ψησταριά και να χρησημοποιήτε κάρβουνα μπρείτε να προμηθευτείτε κάτι τηγάνια που έχουν κατι σαν ραβδώσεις απο μεγάλη τοστιέρα και είναι για να ψήνεις κρέας στο μάτι της κουζίνας σου).
πέρνουμε τα μανιτάρια μέσα απο το γάλα κατα προτίμηση με μια τρυπητή σπάτουλα η κάτι τέτοιο έτσι ώστε αυτά να στραγγίζουν αρκετα και τα βάζουμε πάνω στην σχάρα όπου τα γυρίζουμε διαδοχικά μέχρι να κάφετίσουν αρκετά.ούτε να καούν ούτε να είναι ωμά.στογάλα με το κονιάκ που μας έχει μείνει πρόσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας περιπου αλευράκι όχι του θεού,δικό μας και διναμώνουμε την φωτιά στο τέρμα μέχρι να πάρει το όλο σκηνικό μια βράση.μολις την πάρει χάμηλώνουμε πάλι την φωτιά στο΄1/4 η 1/5 περίπου και ανακατέβουμε μέσρι να΄δέσει όλο αυτό το πράγμα.το οποίο το περιχύνουμε πάνω στα μανιτάρια που έχουμε ψήσει πάνω στην σχάρα.¶υτα

Καλή όρεξη και περιμένω και εντυπώσεις.

Θάνατος στο JUNK FOOD τουλάχιστον όταν δεν είστε μαστουρωμένοι :twisted:

arguing in the internet is like special olympics,
even if you win you are still a retard
KGBtheChef
Επισκέπτης
« Απάντηση #6 στις: Ιούνιος 14, 2006, 01:17:09 μμ »

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ
(για μεζέ μαζί με ψωμί και κρασάκι, ως σάλτσα για μακαρόνια ή για σουφλέ, ή και σκέτο)

1 κεσεδάκι (1/2 κιλό) μανιτάρια λευκά κοινά του εμπορίου
2-3 σκελίδες σκόρδο
καυκαλίδες (4-5)
λίγο κρασί
5-6 μέτριες ντομάτες

Κάνουμε το κλασσικό κόψιμο των μανιταριών σε λεπτές φέτες (σαν για πίτσα, ας πούμε) ή και ακόμα πιο ψιλοκομμένα, άναρχα. Τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας σε ένα χαμηλό κατσαρολάκι (όχι τηγάνι). Όταν τα μανιτάρια βγάλουν τα περισσότερα ζουμιά τους και αρχίζουν να μυρίζουν ωραία ρίχνουμε ψιλοκομμένο το σκόρδο και ανακατεύουμε προσέχοντας να μην καεί το σκόρδο (πρέπει να έχει λίγο ζουμι, όχι μόνο λάδι σε υψηλή θερμοκρασία). Σε αυτή τη φάση μπορούμε να προσθέσουμε αλάτι και πιπέρι καθώς μια πρώτη δόση κρασιού (λευκό ή κόκκινο δεν είναι σημαντικό).  [περιττό ότι αυτός μέχρι εδώ είναι ο κλασσικότερος απλός τρόπος μαγειρέματος για τους φίλους των μανιταριών, κι αν το σταματήσετε εδώ είναι μια χαρά]

Στην πορεία ψιλοκόβουμε και τις ντομάτες (αν σας χαλάει βγάλτε τη φλούδα πριν) και την καυκαλίδα και όπως είναι τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Καυκαλίδα μην βάλετε πάρα πολύ μιας και έχει αρκετά έντονη γεύση, 3-4 φυσιολογικά χόρτα είναι ΟΚ. Βάζουμε όσο μπορούμε και το ζουμί της ντομάτας που ψιλοκόψαμε. Ανάλογα τώρα με το γούστο και το πόσες ντομάτες έχουμε, θα μπορούσαμε να αντικαταστήσουμε μερος των φρέσκων ντοματών με πάστα ή χυμο, αλλά φυσικά δε συγκρίνετια με το real thing. Βάζουμε τόση ντομάτα πάντως όση να θυμίζει το μείγμα κοκκινιστό φαγητό, χωρίς να το παρακάνουμε. Με την προσθήκη της ντομάτας αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας την και προσθέτοντας νερό, αν χρειαστεί, αν δηλαδή δούμε ότι τελειώνουν τα υγρά μέσα στην κατσαρόλα. Σε λίγο θα αρχίσει να δίνει μυρωδιά που θυμίζει το τελικό προϊόν.

Προς τα τελειώματα και αφού έχει μαγειρευτεί και η ντομάτα, ξαναδοκιμάζουμε, ρυθμίζουμε αλάτι & πιπέρι (η ντομάτα γλυκίζει, οπότε να αντισταθμίσουμε το γλυκό) και σβήνουμε με κρασί, λίγο πριν τα κατεβάσουμε από το μάτι.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αυτός ο τρόπος δίνει πικάντικο αποτέλεσμα χωρίς να είναι καυτερό. Μάλλον είναι υπερβολή να ρίξετε πολύ πιπέρι. Μπορούμε να το κάνουμε λιγότερο ή περισσότερο πικάντικο παίζοντας με τις ποσότητες του σκόρδου, του κρασιού και του πιπεριού - για παράδειγμα με 2-3 σκελίδες σκόρδο και κρασί γίνεται αρκετά πικάντικο. Πειραματιστείτε ελεύθερα - μπορείτε να αντικαταστήσετε την καυκαλίδα με άλλο αρωματικό χορταρικό (σεληνο ή μαιντανό, αλλά στο τελος του φαγητού, χωρίς να πολυμαγειρευτουν), θα μπορούσατε να τσιγαρίσετε και κρεμμύδι στην αρχή, μαζί με τα μανιτάρια. Γενικότερα, φαντασία και όρεξη να έχει κανείς... η συνταγή είναι δικής μου επινόησης....
KGBfysiofidis
Επισκέπτης
« Απάντηση #7 στις: Ιούνιος 14, 2006, 02:30:25 μμ »

μιας και το ανέφερε ο onealpha

Σχετικά με τα μανιτάρια στην αγορά

Κυκλοφορούν δυο είδη καλλιεργημένων μανιταριών στην ελληνική αγορά:
1) τα κοινά λευκά, είναι Agaricus bisporus ή συγγενικά. Είναι αυτά που αγοράζονται και σε κονσέρβα ή κατεψυγμένα και μαγειρεύονται με πάμπολλους τρόπους: σωταρισμένα / τηγανητά, σε σούπες, σε φαγητά κατσαρόλας, σε σάλτσες κάθε χρώματος, ωμά ή μαγειρεμένα σε σαλάτα, ακόμα και ψητά ή γεμιστά, αν είναι αρκετά μεγάλα... κ.α.

2) τα πλευρώτους ή πλευρωτοί, που ανήκουν στο είδος Pleurotus ostreatus var. Florida, τουτέστιν είναι αμερικάνικη ποικιλία. Συνηθίζεται να ψήνονται ή να τηγανίζουνται σαν κρέας, και σερβίρονται με μπόλικο λεμόνι και αλάτι, συχνά και ρίγανη. Παρόλα αυτά, πρόσφατα τα δοκίμασα μαγειρεμένα στην κατσαρόλα (ελαφρώς κοκκινιστά ή και λευκά) και είναι εξίσου ενδιαφέροντα.

Σχετικά με τα άγρια μανιτάρια

Μη πειραματίζεστε με άγρια μανιτάρια αν δεν είστε σίγουροι ότι ξέρετε τι κάνετε !!!

Τα άγρια Pleurotus ostreatus, αρκετά κοινά μανιτάρια που μαζεύονται σχεδόν σε κάθε χωριό της χώρας μας έχουν διαφορά με τα καλλιεργημένα, κυρίως στο ότι τα άγρια έχουν καφετί/γκριζοκαφετί/σκούρο καπέλο ενώ η καλλιεργημένη ποικιλία που πουλανε τα σουπερμάρκετ έχουν λευκωπό ή ελαφρώς γκριζομπεζ καπέλο. Επίσης, τα άγρια είναι ασφαλώς πολύ πιο νόστιμα.... Εμφανίζονται σε κορμούς γέρικων ή μισοπεθαμένων έλατων και συνήθως είναι γνωστά με τη λαϊκή ονομασία ελατομανίτες. Η κύρια εποχή καρποφορίας είναι το φθινόπωρο αλλά μην κάνετε τίποτε αν δεν συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό!

Ο λόγος που τα άγρια μανιτάρια εξακολουθούν και είναι πανάκριβα ή δυσεύρετα είναι ότι δε βρέθηκαν ακόμα οι μέθοδοι για να καλλιεργηθούν σε ευρεία κλίμακα, έτσι ώστε να τα εκμεταλλευτεί ο άνθρωπος εμπορικά. Τα περισσότερα από τα περιζήτητα μανιτάρια (Boletus, Cantharelus κ.α.), δημιουργούν συμβιωτικές σχέσεις με τα τριγύρω τους δέντρα - έτσι δε μπορούν να υπάρξουν χωρίς τα δεντρα αυτά. Οι Γάλλοι, τυπικοί  μανιταρόφιλοι και μανιταροφάγοι, παρά τις πολλές έρευνες, δεν έχουν καταφέρει ακόμα να τα καλλιεργήσουν αποτελεσματικά.
ΑΗΓΙΑΝΝΗΣ
Junior forumist
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 154



« Απάντηση #8 στις: Ιούνιος 14, 2006, 02:33:35 μμ »

ΕΚΤΟΣ Κ ΑΝ ΠΕΤΑΧΕΙΣ ΩΣ ΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ Κ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ! :oops:  :oops:  :roll: :twisted:

YOU DONT LIKE US BUT WE DONT CARE!!!
onealpha
Forum Normal
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 355



« Απάντηση #9 στις: Ιούνιος 15, 2006, 10:05:58 πμ »

αλλάχτε κάποιος τον τίτλο καλύτερα σε συνταγές μαγειρικής.pls :wink:

arguing in the internet is like special olympics,
even if you win you are still a retard
luben
Forum Normal
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 416



« Απάντηση #10 στις: Ιούνιος 16, 2006, 12:59:42 πμ »

KGB δεν ερχεσαι να γραψεις εσυ βοτανικη το σεπτεμβρη αντι για μενα?
με κανεις και ντρεπομαι ρεεεεεεεεεεε!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:
KGB
Επισκέπτης
« Απάντηση #11 στις: Ιούνιος 16, 2006, 08:53:22 μμ »

Καλά, μη νομίζεις, αν σπούδαζα γεωπονική, μάλλον θα έκανα τον ηλεκτρολόγο από χόμπι
onealpha
Forum Normal
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 355



« Απάντηση #12 στις: Ιούνιος 20, 2006, 09:36:40 πμ »

Γειαααααααα στους απανταχού γευσηγνώστες.
Δοκίμασα την συνταγή του KGB απλώς πρόσθεσα και λίγο μοσχαρίσιο ποντίκι.Μιχαλάκη έγραψες.

Σαλάτα με λακέρδα και μέλι

Για 4 άτομα περίπου.

Πέρνουμε γύρο στις 10 λακέρδες (παστές σαρδέλες) τι βάζουμε σ'ένα γουδί και τις χτυπάμε με το γουδοχέρι μέχρι να τις ματσαλιάσουμε (όπως λέμε και στο χώριό μου) κοινώς τις κάνουμε να μοιάζουν σαν πουρές (όπως σαν αρέσει στον TUG βαρής, πυχτός και ασήκωτος).Προθέτουμε 4 κουταλιές τις σούπας μέλι.Ελατίσιο κατα προτίμιση.2-3 πρέζες πάπρικα, λίγο πιπεράκι,μία κουταλιά της σούπας σκόνη μουστάρδας και μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.Συνεχίζουμε να χτυπάμε και να ανακατεύουμε μεχρι να ομογενοποιηθούν.Σερβίρετε πάνω σε καψαλισμένες  φέτες ψωμιού.



Καλή όρεξη.Καμιά κριτική δεν βλεπω.τα έχει δοκιμάσει κανείς τα απο πάνω?

arguing in the internet is like special olympics,
even if you win you are still a retard
kthulu
Administrator
Forum Addict
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 686



« Απάντηση #13 στις: Ιούλιος 02, 2006, 02:13:46 μμ »

τζιαπάτες με κολοκυθάκια για δύο.

Υλικά:
- 2 τζιαπάτες
- 2 κολοκυθάκια.
- 1 μοτσαρέλα,
- 2 κόκκινες πιπεριές ψητές, (της πουλανε και σε βαζάκια ετοιμες)
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο,
- και αν θέλουμε προσθετουμε λιγάκι φρέσκο βασιλικό.

Αρχικά ετοιμάζουμε τα κολοκυθάκια κόβοντας τα σε λεπτές φέτες, και τα τσιγαρίζουμε σε ένα τηγανάκι με ελάχιστο λάδι ισα ισα να πάρουν χρώμα. (Αν έχετε grill-τηγάνι ακόμα καλύτερα).

Μετά βάζουμε 2 πιπεριές, στο ίδιο τηγάνι να πάρουνε και αυτές χρώμα. κόβουμε την μοτσαρέλα σε φέτες. Μετά ζεσταίνουμε και σε ένα grill, η φουρνάκι τις τζιαπατες και τις κόβουμε στη μέση. Τέλος προσθέτουμε ένα ένα τα υλικά μέσα στα ψωμιά και στο τέλος βάζουμε λίγο λάδι μαζί με βασιλικό αν θέλουμε για καλύτερη γεύση.

(Το είχα βάλει αλλου καταλάθος και το μετέφερα εδώ).

love is the basis of our revolution
kmellos
Forum Addict
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 642



« Απάντηση #14 στις: Σεπτέμβριος 29, 2006, 01:07:36 πμ »

Λοιπον τα λεφτα τελειωσανε και αναγκαστηκα να κανω μακαρονια να φαω χεχεεεε

Δεν ειχα ΤΙΠΟΤΑ αλλο παρα μονο μακαρονια ουτε σαλτσα ουτε τυρι..

Ε και λεω θα κανω πειραμα μπας και γινουν πιο νοστιμα - φαγωσιμα εστω- .

Λοιπον βαζω αλατι στο νερο και το αφηνω να βρασει.

Μολις βραζει βαζω τα μακαρονια και μαυρο πιπερι σε σκονη (κολλαει στα μακαρονια και τα κανει πικαντικα, παντα το εκανα αυτο)

Μετα λεω για να δουμε τι αλλο εχει να βαλουμε. Ανοιγω το ντουλαπι με τα μπαχαρομυρωδικα και το ματι μου πεφτει στην ριγανη. Δεν γαμιεται λεω και ριχνω λιγη μεσα. Κλεινω το ντουλαπι και ανοιγω το διπλα οπου ερχομαι αντιμετωπος με την εικονα του βαζου το οποιο περιεχει ΒΟΥΝΙΣΙΟ ΤΣΑΪ.
Δεν γαμιεται λεω και ριχνω μεσα στα βραζοντα μακαρονια ενα κλωναρακι.

Ειτε το πιστευετε ειτε οχι τρογώταναι. Και μαλιστα λεω να το ξανακανω...

ΕΦΑΓΑ ΓΛΥΚΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ!!! ΟΥουουουουου

Παω να ξανακανω.

Μπορει να θελει και ο Sivnik
Sivniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiik!! Θελεις μακαρονια με το τσαι σου;;

Δεν εισαι χρονών, εισαι στιγμών..
Σελίδες: [1] 2 3   Πάνω
  Εκτύπωση  
 
Μεταπήδηση σε: