Diymusic.org

ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ => Πολιτικά => Μήνυμα ξεκίνησε από: Odor στις Μάρτιος 26, 2007, 05:31:48 μμΤίτλος: Αναρχία
Αποστολή από: Odor στις Μάρτιος 26, 2007, 05:31:48 μμ
Δεν έχω σκοπό να προσβάλω κανένα. Απλά θέλω να μου λυθούν κάποιες απορίες.

Λοιπόν. Αναρχία θα πει να μην υπάρχει εξουσία, σωστά; Αν όμως δεν υπάρχουν νόμοι, ο καθένας έχει το δικαίωμα να σκοτώσει -για παράδειγμα- τον καθένα, άρα ασκεί εξουσία πάνω του και του στερεί την ελευθερία. Μήπως τότε στην αναρχία απουσιάζει μόνο η κρατική εξουσία; Που έχω λάθος;


Τίτλος: Απ: Αναρχία
Αποστολή από: javaspa στις Μάρτιος 26, 2007, 06:23:48 μμ
Είναι πολύ μεγάλο θέμα η αναρχία και επίσης πολλές προτάσεις για το κάθε ζήτημα.
Στο θέμα των νόμων κ.λ.π, στην αναρχικοί κοινωνία πάλι θα υπάρχουν αλλά θα γίνονται απο την ίδια την κοινωνία για την κοινωνία μέσα απο την διαδικασία των λαικών συνελεύσεων, οπου φυσικά αν βγουν κάποιοι "όροι-νόμοι" θα μπορούν να αλλάζουν κάθε φορά ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε κοινότητας


Τίτλος: Απ: Αναρχία
Αποστολή από: billias στις Μάρτιος 26, 2007, 09:41:09 μμ
Βασικά εκεί που κάνεις λάθος είναι ότι η -όποια- αναρχική κοινωνία,δε θα βασίζεται στην έλειψη εξουσίας,αλλά στην κυριαρχία του ανθρωπισμού.Και προφανώς όπου ανθρωπισμός,δεν είναι αυτό που βιώνουμε στις σύγχρονες κοινωνίες.
’ρα σε μια τέτοια κοινωνία η δολοφονία ανθρώπου από άνθρωπο θα είναι έννοια άγνωστη.Έτσι κι αλλιώς πάντως αν διαβάσεις τους σύγχρονους θεωρητικούς της αναρχίας θα διαπιστώσεις ότι κανείς από αυτούς δεν αποστρέφεται την δικαστική εξουσία(αναλύοντας το πώς θα λειτουργεί και το οποίο είναι εκ διαμέτρου αντίθετο με τη σημερινή λειτουργία της δικαστικής εξουσίας.Είναι λίγο-πολύ όπως τα λέει ο javaspa).
Επίσης,κατά τη γνώμη μου,κάνεις λάθος στο ότι φαίνεται να ταυτίζεις τη θεωρία με την πράξη.Και εξηγούμαι...
Στο δημοκρατικό πολίτευμα-υποτίθεται-ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι.Κρίνοντας όμως από την προεδρευομένη δημοκρατία που επικρατεί στον ελλαδικό χώρο,βλέπουμε ότι ισχύει ο όρος ''πρώτος πολίτης της χώρας'',άρα για ποιά ισότητα μιλάμε(νομίζω ότι αυτός ο τίτλος αναφέρεται κάπου και στο σύνταγμα και δεν είναι μια κλισέ φράση της τέταρτης εξουσίας);Και άλλα πολλά παραδείγματα βέβαια.
Οπότε καλύτερα να περιμένουμε να δούμε στην πράξη και μια αναρχική κοινωνία στα σύγχρονα χρόνια (ουτοπία!) και τότε βλέπουμε πως θα αντιμετωπίζονται και οι δολοφονίες και όλες οι άλλες παράνομες για τη σημερινή κοινωνία πράξεις. ;)


Τίτλος: Απ: Αναρχία
Αποστολή από: KGB στις Μάρτιος 27, 2007, 02:05:02 πμ
εμένα με ψήνεις odor. για ανάλυσέ όμως λιγάκι, τι ακριβώς εννοείς;


Τίτλος: Απ: Αναρχία
Αποστολή από: Odor στις Μάρτιος 27, 2007, 02:18:58 μμ
KGB, Είχε πει κάποτε κάποιος-το λεω με δικά μου λόγια-:

Υπάρχουν δύο είδη ελευθερίας. Από το ένα ο κόσμος έχει υπερβολική και από το άλλο δεν έχει αρκετή. Το ένα είναι η ελευθερία του να εξουσιάζεις και το άλλο είναι η ελευθερία του να μην εξουσιάζεσαι. Για παράδειγμα η ελευθερία του να έχεις σκλάβους ανήκει στο πρώτο είδος, ενώ η ελευθερία του να μην είσαι σκλάβος, ανήκει στο δεύτερο. Με λίγα λόγια το δεύτερο είδος ελευθερίας, είναι το να κάνεις αυτό που θέλεις όταν αυτό δεν έχει αντικειμενικά αρνητικές επιπτώσεις στον άλλο.

Στην αναρχία ποιο από τα δύο είδη κυριαρχεί; Δεν πρέπει να υπάρχει κάποιος που να διατηρεί την κυριαρχία του δεύτερου είδους ελευθερίας; Κάποιος που να μην επιτρέπει την εφαρμογή του πρώτου; Αν δεν υπάρχει για παράδειγμα αστυνομία για να σου πει τι να κάνεις, τότε δεν θα μπορεί ο οποιοσδήποτε να σε αναγκάσει με τη βία να κάνεις αυτό που εκείνος θέλει; Ποιος θα του το απαγορεύσει, κάποιος που δεν θα επιτρέψει την εξουσία; Και ποια είναι η διαφορά, εφόσον και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει εξουσία;

Φυσικά και πρακτικά, στις δημοκρατικές χώρες δεν υπάρχει ελευθερία παρόλο που με πλύση εγκεφάλου, ο λαός πείθεται πως είναι ελεύθερος..

Τέλος υπάρχει κάποιο βιβλίο που προτείνετε να διαβάσω; Ή τουλάχιστον κάποια ηλεκτρονική διεύθυνση;


Τίτλος: Απ: Αναρχία
Αποστολή από: crispy_ambulance στις Μάρτιος 27, 2007, 02:35:20 μμ
δοκιμασε εδω (http://www.vrahokipos.net/index.php?option=com_content&task=section&id=4&Itemid=26) εχει αρκετη βιβλιογραφια


Τίτλος: Απ: Αναρχία
Αποστολή από: Odor στις Μάρτιος 27, 2007, 03:22:01 μμ
cripsy δεν βγάζω τα γράμματα... εμφανίζονται κάπως περίεργα.. σε τέτοιο στυλ: ΑΝΑΝΕΩΣΗ - ΑΝΑΝΕΩΣΗ - ΑΝΑΝΕΩΣΗ


Τίτλος: Απ: Αναρχία
Αποστολή από: filosofos στις Μάρτιος 27, 2007, 03:37:44 μμ
σε μια κουταλια νερο πνιγηκες.. :)

πηγαινε πανω πανω........εκει που ειναι file edit view favorites tools help........και μπες στο view.....μετα μπες στο encoding........και στο παραθυρο με τις επιλογες που θα ανοιξει...στα δεξια ......πατα auto select


Τίτλος: Απ: Αναρχία
Αποστολή από: Thodorhs στις Δεκέμβριος 24, 2011, 05:27:34 μμ
Ρε μάγκες, τώρα τελευτέα μου έχει δημιουργηθεί ένα ερώτημα , ακόμα και αμεσοδημοκρατικές συνελεύσεις δεν θα ασκούν κάποια εξουσία των πολών στους λίγους?Αν ναι, τότε  πως θα πέρνοντε οι αποφοφάσεις χωρίς την άσκηση εξουσίας σε μια αναρχική κοινωνιά?


Τίτλος: Απ: Αναρχία
Αποστολή από: AFK στις Δεκέμβριος 25, 2011, 12:23:36 μμ
Ρε μάγκες, τώρα τελευτέα μου έχει δημιουργηθεί ένα ερώτημα , ακόμα και αμεσοδημοκρατικές συνελεύσεις δεν θα ασκούν κάποια εξουσία των πολών στους λίγους?Αν ναι, τότε  πως θα πέρνοντε οι αποφοφάσεις χωρίς την άσκηση εξουσίας σε μια αναρχική εξουσία?

μάλλον στο τέλος εννοείς "αναρχική κοινωνιά".

Μια αμεσοδημοκρατική συνέλευση δεν λειτουργεί πλειοψηφικά σε κανένα βαθμό. Τουλάχιστον έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ. Δεν είναι δηλαδή πως καθόμαστε σε ένα τραπέζι και λέμε ποσοι θέλουν αυτό, πόσοι εκείνο και όποιοι είναι περισσότεροι κερδίζουν. Δηλαδή μια αμεσοδημοκρατική διαδικασία δεν διαφέρει από τις άλλες μόνο όσον αφορά το ότι είναι αυτοοργανωμένη αδιαμεσολάβητη και λοιπά αλλά επίσης όσον αφορά και τον ίδιο τον τρόπο που λαμβάνονται οι αποφάσεις. Όταν έχουμε λοιπόν μια τέτοια συνέλευση δεν λειτουργούμε με το σύστημα της πλειοψηφίας αντίθετα λειτουργούμε με το "σύστημα" (η μέθοδο η τεχνική ή όπως αλλιώς θες) της συνδιαμόρφωσης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν λαμβάνεται καμία απόφαση αν δεν συμφωνεί και ο τελευταίος που βρίσκεται στο τραπέζι. Πως επιτυγχάνεται αυτό; Συζήτηση, συζήτηση, συζήτηση κατά την οποία γίνεται συνεχής αναδιαμόρφωση της πρότασης που συζητάται έτσι ώστε να συμφωνούν ΟΛΟΙ (και όχι οι περισσότεροι) μαζί της. Κανείς λοιπόν δεν μένει απ' έξω, κανείς δεν νιώθει μειοψηφικά και καμία εξουσία δεν ασκείται σε κανέναν κατ' αυτόν τον τρόπο.

Βέβαια είναι ξεκάθαρο πως αυτό είναι κάτι πολύ δύσκολο. (οι σημερινοί "δημοκράτες" και λοιποί αστοί θα τρέξουν να πουν πως είναι "ουτοπικό και απραγματοποίητο") Παρόλα αυτά δεν είναι αδύνατο. Τεράστιο ρόλο στο να επιτευχθεί αυτό το πράγμα έχει η εκπαίδευση των ανθρώπων που θα συμμετάσχουν σε μια τέτοια κοινωνιά και η φυσικά η αποκέντρωση, έτσι ώστε να αποφεύγονται οι τεράστιοι αριθμοί ατόμων σε συγκεκριμένες συνελεύσεις διαδικασίες.

Έτσι αντιλαμβάνομαι εγώ την φάση.


Τίτλος: Απ: Αναρχία
Αποστολή από: hiphopas στις Ιούλιος 14, 2012, 07:37:29 μμ
Το λάθος που το κάνουν πολλοί είναι να σκέφτονται το αύριο χωρίς αστυνομία χωρίς εξουσία. Το αύριο εννοώ απότομα..Χωρίς επανάσταση ούτε καν εξέγερση..σαν να πάτησε κάποιος ένα κουμπί και να έβγαλε την εξουσία σε κάθε μορφή.(σε μια κοινωνία με 7% της χ.α). Αυτό δεν είναι αναρχία για μένα :P
Η αναρχία θα έρθει όταν οι περισσότεροι-περισσότερες το θελήσουμε.(Και σχεδόν σε όλες τις χώρες)
Όταν λοιπόν γίνει αυτό..Μιλάμε για τεράστια παιδεία , μεγάλη καλοσύνη(θέλω να πω σε καμία περίπτωση θα υπάρχουν δολοφονίες και χάος) ..Και όταν καταστραφεί και η εξουσία θα πάψουν και τα προβλήματα που γεννά.
Τώρα και να γίνει μια δολοφονία..Δεν θα μπορούμε να το διαχειριστούμε; Ενώ θα έχουμε νικήσει στρατούς!;
Και θα συνηθήσουμε να ζούμε έτσι(χωρίς εξουσία) μέσα από τις συνελεύσεις που γίνονται και σήμερα..και από δράσεις γενικότερα που οι αποφάσεις λαμβάνονται συλλογικά!
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Erb1L9BDDhU[/youtube]
sorry γεια τειχον ορθωγραφοικα λαθει.


Τίτλος: Απ: Αναρχία
Αποστολή από: xaos στις Ιούλιος 15, 2012, 02:36:06 μμ
Το λάθος που το κάνουν πολλοί είναι να σκέφτονται το αύριο χωρίς αστυνομία χωρίς εξουσία. Το αύριο εννοώ απότομα..Χωρίς επανάσταση ούτε καν εξέγερση..σαν να πάτησε κάποιος ένα κουμπί και να έβγαλε την εξουσία σε κάθε μορφή.(σε μια κοινωνία με 7% της χ.α). Αυτό δεν είναι αναρχία για μένα :P
Η αναρχία θα έρθει όταν οι περισσότεροι-περισσότερες το θελήσουμε.(Και σχεδόν σε όλες τις χώρες)
Όταν λοιπόν γίνει αυτό..Μιλάμε για τεράστια παιδεία , μεγάλη καλοσύνη(θέλω να πω σε καμία περίπτωση θα υπάρχουν δολοφονίες και χάος) ..Και όταν καταστραφεί και η εξουσία θα πάψουν και τα προβλήματα που γεννά.
Τώρα και να γίνει μια δολοφονία..Δεν θα μπορούμε να το διαχειριστούμε; Ενώ θα έχουμε νικήσει στρατούς!;
Και θα συνηθήσουμε να ζούμε έτσι(χωρίς εξουσία) μέσα από τις συνελεύσεις που γίνονται και σήμερα..και από δράσεις γενικότερα που οι αποφάσεις λαμβάνονται συλλογικά!Βασικά ψιλοδιαφωνώ. Όπως είχα διαβάσει σε ένα πραγματικά υπέροχο κείμενο και συμφώνησα, η αναρχία είναι η απουσία κυβέρνησης-εξουσίας. Δεν είναι αγάπη για την ανθρωπότητα. Αυτοί που νιώθουν αγάπη θα αγαπούν και αυτοί που δεν αγαπούν θα πολεμούν. Δε συμφωνώ με το να ταυτίζεται η ελευθερία με την απόλυτη αρμονία ή έναν ειδυλλιακό τρόπο ζωής. Θα συνεχίσουν να υπάρχουν αγώνες ανάμεσα σε ομάδες και άτομα.


Τίτλος: Απ: Αναρχία
Αποστολή από: hiphopas στις Ιούλιος 15, 2012, 04:40:24 μμ
Εγώ είπα πως φαντάζομαι την αναρχία , πως την θέλω.Πως μπορει να εφαρμοστεί
για το καλό όλων μας. Και έτσι όπως το έθεσα είναι η τέλεια ζωή. Καλά τα έλεγα πολύ πρόχειρα
αυτά με καλοσύνη..Ελπίζω να έγινα κατανοητός.
Με μπέρδεψες όμως λίγο τι εννοείς θα πολεμούν; ποιους;
Επίσης αγώνα κάνεις για κάτι που δεν σαρέσει..και απαιτείς να στο δώσουν(τα λέω πολύ απλά).Στην αναρχία από ποιον θα το απαιτήσεις; Αφού εμείς θα αποφασίζουμε για μας.
Η απουσία κυβέρνησης-εξξουσίας δεν θα γίνει έτσι απλά γιατί δεν τους συμφέρει.


Τίτλος: Απ: Αναρχία
Αποστολή από: xaos στις Ιούλιος 17, 2012, 02:19:44 πμ
Δεν ξέρω κατά πόσο τίθεται θέμα πώς ακριβώς φαντάζεται κάποιος τη ζωή του, πόσο ονειρικα. Ονειρική δεν θα είναι ποτέ καμιά ζωή με ή χωρίς εξουσία.
Θα πολεμούν σε εισαγωγικά. Για ό,τι δεν τους αρέσει. Θα υπάρχουν διαφωνίες, διαπληκτισμοί.
Στο πλαίσιο μιας κοινότητας θα ζεις όμως, η οποία με τη σειρά της θα συνυπάρχει με άλλες. Οι επιθυμίες των ανθρώπων δεν είναι ίδιες για τα διάφορα ζητήματα. Εγώ προσωπικά δεν φαντάζομαι στην ζωή μου να τα έχω όλα έτοιμα. Φυσικά και θα αγωνίζομαι και θα παλεύω για πράγματα επειδή προφανώς και δεν θα μου αρέσουν όλα. Δεν είναι θέμα απαίτησης, αλλα διεκδίκησης όσων χρειάζομαι ή θέλω.
Ο άνθρωπος δεν θα αλλάξει ως δια μαγείας και θα γίνει "άγγελος". Δηλαδή θα ήταν χαζό και επικίνδυνο ταυτόχρονα να περίμενε κάποιος μια ζωή ατάραχη, χωρίς δυσκολίες, χωρίς αγώνες, χωρίς εντάσεις. Αυτά στον παράδεισο που υπόσχονται.
Επίσης ποτέ δεν είπα οτι η καταστροφή κάθε εξουσιαστικού μηχανισμού θα γίνει έτσι απλά.


Τίτλος: Απ: Αναρχία
Αποστολή από: hiphopas στις Ιούλιος 17, 2012, 12:41:50 μμ
μπορεί να ακούγεται ρόδινο,ονειρικό.
αλλά έτσι θα είναι :)
δυσκολίες θα υπάρχουν.
και ίσως εντάσεις σε συζητήσεις.
αλλά θα είμαστε μια συλλογικότητα σε μια κοινωνία..αν δεν σου αρέσει κάτι..μπορείς να το πεις. μπορούμε να το συζητήσουμε.
Δεν θα αποφασίζουν άλλοι για σένα.Θα είναι κάτι που θα έχουμε δημιουργήσει εμείς. :)


Τίτλος: Απ: Αναρχία
Αποστολή από: xaos στις Ιούλιος 18, 2012, 01:34:27 πμ
Ονειρικά δεν θα είναι ποτε. Γιατί πέρα από το πρόβλημα της εξουσίας τη ζωή του κάθε ανθρώπου βασανίζουν θέματα αιώνια όπως ο θάνατος, οι διαπροσωπικές σχέσεις, ερωτικές ή φιλικές, αντιφάσεις ιδεολογικές και πάει λέγοντας. Εξάλλου ρε παιδί μου η αναρχία δεν είναι το τέλος. Είναι η αφετηρία για κάτι καινούργιο, που εμείς ως παιδιά του μπαμπά κυρίαρχου πολιτισμού δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε ακριβώς.
Το οτι θα πεις τη διαφωνία σου στην οποία συνέλευση παράδειγμα  δεν σημαίνει πως θα ικανοποιηθεί η επιθυμία σου. Οπότε θα είσαι δυσαρεστημένος. Το ζήτημα όμως δεν είναι αυτό, δηλαδή η πλήρης ικανοποίηση αιτημάτων. Θα υπάρχει αμοιβαία κατανόηση, υποχώρηση όπου πρέπει  και, πολυ σημαντική κατά τη γνώμη μου, συνδιαμόρφωση. Ωστόσο καθώς μεταξύ μας είμαστε πολυ διαφορετικοί άνθρωποι, είναι επόμενο να μην είναι δυνατόν να λυθεί ένα πρόβλημα μόνο στο πλαίσιο μιας συζήτησης στη συνέλευση της κοινότητας, ξέρω γω.  :)


Τίτλος: Απ: Αναρχία
Αποστολή από: hiphopas στις Ιούλιος 19, 2012, 12:50:45 πμ
Πες με υπερβολικό.
αλλά
ακόμα και τα ερωτικά προβλήματα δεν θα υπάρχουν.
Επίσης επειδή με χώρισε η μαρία δεν θα το πω στην συνεύλευση
(θα μπορούσε να με στεναχωρήσει αυτό αλλά οκ.Τι να κάνουμε; )  :D
Ο θάνατος θα μας βασανίζει σε μια αναρχική κοινωνία;Θα ξέρουμε ότι κάποτε θα πεθάνουμε και
ότι δεν θα υπάρχει δεύτερη ζωή.  
Επίσης αυτό που είπα ότι ακόμα και τα ερωτικά προβλήματα δεν θα υπάρχουν δεν το πα για αστείο.  ;D
Εννοώ ότι θα ερωτευόμαστε μόνο για να ερωτευόμαστε τίποτα άλλο!
Σε αντίθεση με  τώρα..  :)
Ο έρωτας στην αναρχία θα πονάει λιγότερο τώρα γίνονται και εγκλήματα , ακούμε άντρες να σκοτώνουν γυναίκες και διάφορα άλλα.
(επίσης οι γκέυ θα είναι ελεύθεροι στον δρόμο)
Αντιφάσεις ιδεολογικές πάντα θα υπάρχουν και καλό είναι αυτό.Δεν συμφωνούμε σε όλα. Συζητάμε το κάθε τι.
(όπως και τώρα) πρόβλημα θα ήταν αν δεν είχαμε αυτήν την δυνατότητα.  ;DΤίτλος: Απ: Αναρχία
Αποστολή από: xaos στις Ιούλιος 20, 2012, 02:21:43 μμ
Το γεγονός ότι δεν θα το πεις στη συνέλευση, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν χαζό, δεν σημαίνει ότι δεν θα σε τυραννάει.
Μα τι νομίζεις ότι θα είναι πια αυτη η αναρχική κοινωνία; Και τώρα δηλαδή ξέρουμε αυτά που λες περί θανάτου αλλα μας βασανίζει το θέμα. Όπως και η απώλεια αγαπημένων προσώπων.
Ο έρωτας φυσικά και θα πονάει. Και είναι επιθυμητό να πονάει στην τελική. Εμείς οι "αναρχικοί" τι θελουμε; Συναίσθημα. Πόνο, χαρά, λύπη, οργή, θυμό. Τα πάντα. Θα ήταν πολύ βαρετή μια ζωή που πάντα είσαι χαρούμενος. Ή το χειρότερο, αδιάφορος.
Ιδεολογικές αντιφάσεις υπάρχουν μέσα στο κάθε άτομο. Ή έστω σε πολλά.


Τίτλος: Απ: Αναρχία
Αποστολή από: hiphopas στις Ιούλιος 21, 2012, 01:01:42 μμ
συμφωνώ.
αλλά ο έρωτας θα πονάει λιγότερο.
Και φυσικά πονάει η απώλεια αγαπημένων προσώπων. όλα αυτά είναι  ζωή.
Και ούτε ευθύνεται κάποιος για το ότι υπάρχει θανάτος , απλά συμβαίνει.
εννοούσα ότι δεν θα μας ταλαιπωρεί όπως τώρα το θέμα του θανάτου..να κοροιδεύουν τον κόσμο με δεύτερη ζωή και τέτοια.
Ή το χειρότερο που άνθρωποι με σοβαρές αρρώστιες πάνε και ταλαιπωρούνται και προσκυνάνε..αφού τους είπαν ότι έτσι ίσως σωθούν..       


Τίτλος: Απ: Αναρχία
Αποστολή από: μαύρο_άλφα στις Αύγουστος 10, 2012, 04:37:34 μμ
ola ayta pou zhtas einai 8emeliwmena k tekmhriwmena apo pollous anarxikous syggrafeis. klasika erwthmata tou ti kai pws klp klp 8a ginotan k 8a isxye se mia idanikh koinwnia, pou pi8ana na "fovizoun" arketo kosmo tou opoiou h agnoia lan8asmena ton kanei na noiw8ei mia apostrofh pros kapoies pio eley8eriakes koinwnies.. pros to paron as arxisoume eksaleifontas apo ton xarth ta 440.000 bastarda neo-nazi pou nai se ayto ton gamwtopo k tote isws na yparksei elpida...


Τίτλος: Απ: Αναρχία
Αποστολή από: xaos στις Αύγουστος 11, 2012, 04:10:11 πμ
ola ayta pou zhtas einai 8emeliwmena k tekmhriwmena apo pollous anarxikous syggrafeis. klasika erwthmata tou ti kai pws klp klp 8a ginotan k 8a isxye se mia idanikh koinwnia, pou pi8ana na "fovizoun" arketo kosmo tou opoiou h agnoia lan8asmena ton kanei na noiw8ei mia apostrofh pros kapoies pio eley8eriakes koinwnies.. pros to paron as arxisoume eksaleifontas apo ton xarth ta 440.000 bastarda neo-nazi pou nai se ayto ton gamwtopo k tote isws na yparksei elpida...

Βασικά όσον αφορά αυτά τα 440.000 φασιστοειδή διαφωνώ. Για να λύσεις ένα πρόβλημα πρέπει να το κόψεις από τη ρίζα. Και σίγουρα αυτή δεν είναι αυτοί οι χιλιάδες τύποι που το ψήφισαν επειδή είναι στη μόδα η χ.α. Για να στο θέσω με παράδειγμα άλλο: σκοτώνεις τον κεφαλαιούχο καπιταλιστή και όχι τον εργαζόμενο που παρ'ολα αυτα στηρίζει τον καπιταλισμό.


Τίτλος: Απ: Αναρχία
Αποστολή από: μαύρο_άλφα στις Αύγουστος 11, 2012, 11:21:18 πμ
στο οτι πρεπει να κοψεις το κεφαλι απο το φιδι συμφωνω απολυτα. Ομως, δεν υπαρχει κανενα ελαφρυντικο ουτε για τον οποιονδηποτε που για τον α, β, γ λογο ψηφισε ΧΑ. προσωπικα δεν με νοιαζει αν καποιος ψηφισε μιχαλολιακο για λογους "οργης" κ "αντιδρασης" η για το αν ικανοποιηθηκε απο την μπουφλα που επαιξε ο κασιδιαρης πχ στην κανελλη. σιγουρα μεσα σε αυτο τον κοσμο υπαρχουν κ απολυτα αμορφωτοι (πνευματικα αναπηροι απλα) που ουτε καν γνωριζουν το πολυτεχνειο κλπ (στα χωρια αυτο ειναι εμφανες...), σε αυτο τον κοσμο ομως (440.000 μην ξεχνας πως υπαρχουν κ "ανθρωποι" απ ολα τα στρωματα κ επισης μορφωμενοι=συνειδητοποιημενοι απολυτα). το προβλημα, ειναι οτι ανεξαρτητως λογου κ αιτιας νομιμοποιουν (εισοδος της ΧΑ στη βουλη) κ ισχυροποιουν τα ναζι. τα βαζουν στην καθημερινοτητα μας κ σε φαση "ειναι normal". τι ειναι το "normal"? να κυκλοφορουν ανενοχλητοι οι μαχαιροβγαλτες και οσοι τους κανουν να φαινονται "normal"? γιατι εγω να βλεπω μαλακες μεχρι κ 60 χρονων πχ στο δρομο με μπλουζα ΧΑ? οχι απλα σκοτωνεις το μιχαλολιακο, σκοτωνεις κ καθε μιασμα που τον στηριζει. ετσι το βλεπω εγω. και μονο η αναπνοη του καθε φασιστα προσβαλλει υψιστες αξιες οπως ισοτητα μεταξυ των ανθρωπων. δηλαδη πρεπει να μαστε κ οκ με οσα πρεσβεβουν κ να μην μας βρισκουν απεναντι τους? σιγα μην κανουμε κ υποκλιση στο καθε απομειναρι χυτη κ στις ακρως ναζιστικες ιδεολογιες τους. εδω γειτονας που αγνοουσα τις πολιτικες του θεσεις εκει που ειπαμε μια απλη καλημερα αρχισε να μου κανει απ το σπιτι του προπαγανδα υπερ της ΧΑ κ γιναμε κωλος ρε, δεν υπαρχει ανοχη.


Τίτλος: Απ: Αναρχία
Αποστολή από: xaos στις Αύγουστος 12, 2012, 01:20:05 πμ
Συμφωνώ με αυτά που λες ρε παιδί μου γενικά. Αλλα θεωρώ οτι αυτοί τώρα πήραν δύναμη επειδή τόσα χρόνια δρούσαν σχεδόν ανενόχλητοι. Και ο χώρος φταίει. Γιατί όταν η χ.α αποτελούνταν από 30 μαλάκες τους σνομπαραν και έλεγαν "ελα μωρε με αυτούς εδώ θα ασχολούμαστε;". Και τώρα να, δεν μπορούμε εύκολα να τους αντιμετωπίσουμε. Και είναι και το άλλο. Ήρθε πια η ώρα να τους πολεμήσουμε και με επιχειρήματα και όχι μονάχα με ξύλο. Γιατί με το ξύλο θα καταφέρεις να γεμίσεις με οργή το κάθε αρχίδι και θα βγάλει χωρίς σκέψη το μαχαίρι στον μετανάστη. Αν και συμφωνώ με την άποψη "ένας λιγότερος".
’σε που εκτός αυτού νομίζω οτι η φούσκα της χ.α θα σκάσει όπως αυτή του Λαος, διότι πολλοί την έχουν δει μόδα νεοναζί.


Τίτλος: Απ: Αναρχία
Αποστολή από: μαύρο_άλφα στις Αύγουστος 12, 2012, 12:10:04 μμ
ta epixeirhmata omws yparxoun, ta gegonota, oi dolofonies-pogkrom-klp klp einai gegonota pou exoun ginei, yparkta k oxi proion fantasias.  ;) to idio k ta nazistika egklhmata. ase ton mixaloliako na leei pipes se synenteykseis opws px "ftanei pia me to psemma tou polytexneiou", "sto aousvits den yphrxan fournoi k 8alamoi aeriwn..". ayta einai malakies, asxeta an kapoioi ta pistevoun tyfla. k o xronos exei deiksei sto perasma tou ti mastiga gia thn an8rwpothta htan (k einai) oi (neo)nazi k oi ka8hmerines tous prakseis. epishs, yparxei antifasistiko ergo, syneleyseis, lives antifasistika, stixoi, tragoudia, poreies klp.. gia mena ta epixeirhmata den lene pleon kati sthn periptwsh tous gt o polys 8ewrhtismos vlaptei meta apo ena shmeio...

isws aytos o stixos na synopsizei kalytera,

"maybe I must speak another language before you understand..."


Τίτλος: Απ: Αναρχία
Αποστολή από: μαύρο_άλφα στις Αύγουστος 12, 2012, 01:08:17 μμ
k kati akoma gia na mhn yparxoun parekshghseis, otan lew px se ena stixo mou "ksylo se ka8e fasista xrysaygith, gro8ies k klwtsies ston fasismo..." (apo to fwtia se ka8e tmhma) einai viwmatiko, k ayto einai to epi8ymhto, anarxikh propaganda-toulaxiston gia mena epeidh 8ewrw tragiko na legontai kapoia pragmata xwris na ginontai praksh alla na menoun se tragoudia. wraia h ayto-ekfrash alla an den pistevei kapoios ayta pou leei k den ta kanei praksh pistevw xanetai h ousia k gia mena den leei tpt. ennow den mporeis na milas gia poreies px k na mhn exeis katevei  pote sou se poreia (den milaw gia sena fysika! ksereis pws se ektimaw ;))... E L E O S dld me thn pozerila k to dh8eniliki.

to na vgainoun px tragoudia pou na milane gia dromo klp grammena kyriolektika ap ton kanape k pera ap ayto genika milwntas oti pragmatevontai na menoun sta tragoudia h apla gia na fwnazontai kapoia syn8hmata gia mena einai aney ousias an den yparxei antidrash ekei pou ola allazoun (sto dromo dld, ekei pou yparxoun kynhghmenoi metanastes, h via twn matadwn klp). h antidraei kapoios ousiastika - sthn ousia omws - h alliws einai psema na "milas gia na eisai in..." gia apla na diathreisai stis syneidhseis h se aproswpa forums.


Τίτλος: Απ: Αναρχία
Αποστολή από: xaos στις Αύγουστος 13, 2012, 11:05:55 μμ
Απλά ρε παιδί μου επειδή ούτε γω γουστάρω την ποζεριά δεν θα σου πω ότι δέρνω φασίστες, γιατί αν στο έλεγα θα ήταν ψέματα. Παραδέχομαι ότι ένας φασίστας γομάρι (όπως συνηθίζουν να είναι)  με έχει, στο ξύλο μονάχα   :P Αλλά όσον αφορά αυτό το θέμα είμαι σε δίλημμα. Διότι αν σκοτώσεις έναν φασίστα θα τον αποτρέψεις από το να βγάλει μαχαίρι σε έναν άνθρωπο. Αλλα έτσι δεν κόβεις το κεφάλι του φιδιού, όπως είπες και εσύ, διότι υπάρχουν άλλοι πόσοι.
Απλά να σου πω και την αλήθεια, θεωρώ πολύ υποκριτικούς κάποιους του χώρου που και καλά δεν γουστάρουν να βλέπουν έστω φασίστες ματωμένους. Να μην μιλήσω για ένοπλο ειδικά.


Τίτλος: Απ: Αναρχία
Αποστολή από: μαύρο_άλφα στις Αύγουστος 13, 2012, 11:11:36 μμ
βασικα.. ειναι πολεμος. δες πχ την πολυ πολυ προσφατη δολοφονια του ιρακινου  :( :( :( δεν ειναι αδικο ανθρωποι που παλευουν να επιζησουν να πεθαινουν καθημερινα λογω μιας σαπιας αριας ιδεολογιας? ασε που πλεον εχουν πραγματικα ξεφυγει τα χρυσαυγουλα.. καθε μερα ακουμε για ρατσιστικες επιθεσεις. οντως ειναι αυτο που ειπες "θα τον αποτρεψεις...". πολεμος


Τίτλος: Απ: Αναρχία
Αποστολή από: ypo- στις Απρίλιος 30, 2014, 06:18:39 μμ
''odor'' στην αρχή μίλησες για νόμους..κάθε κοινωνία έχει τη κουλτούρα και τους θεσμούς της,μία ιδανική κοινωνία εξελίσσεται,εξελίσσει τους θεσμούς,την οργάνωση τη σκέψη και αντίληψή της,δηλαδή αυτοοργανώνεται(εκεί έχουμε και τη σχέση ατόμου /συνόλου οπου δέν υπάρχει νικητής και ηττημένος αλλα οριζοντιότητα και προσπάθεια για κάτι ακόμα καλύτερο)..και ερχόμαστε στο κράτος!!το κράτος παίρνει τους θεσμούς τους καθιερώνει(με τη βοήθεια θρησκείας/media κτλ),και απαγορεύει την εξέλιξή τους καθώς νομοθετέι(τώρα έρχονται οι νόμοι!) πάνω σε αυτούς και ανα καιρούς(βλέπε ''κρίση'') περνάει και σε ακραία αντεπίθεση καταπατώντας αγώνες χρόνων (οι οποίοι είναι και απόδειξη της εξέλιξης της κριτικης σκέψης της κοινωνίας ενάντια στην εξουσία.)

(στο παράδειγμα του σκοτωμού που έβαλες ανοίγεις άλλο θέμα γιατί υπάρχει η σκέψη ότι το ''έγκλημα'' είναι προιόν της αλλοτριωμένης κοινωνίας αφού από
  τη στιγμή που γεννιέσαι αντί η κοινωνία να προωθεί τα ευγενικά σου χαρακτηριστικά-αλληλεγγύη,αξιοπρέπεια,αυτοκριτική/κριτική σκέψη- φέρνει στην επιφάνεια   τα χείριστα κανιβαλιστικά  χαρακτηριστικά σου καθώς σου κάνει καθημερινή πλύση εγκεφάλου προωθώντας σου τον ακραίο ανταγωνισμό τον ''παρτακισμό'' την δουλικότητα και χίλια μύρια άλλα)

τώρα στο θέμα αναρχία νομίζω πως καλύτερο θα ήταν να διαβάσεις (και πολύ μάλιστα!!) σίγουρα οι συζητήσεις βοηθάνε αλλά αυτές οι φάσεις απαιτούν κυρίως
δάβασμα(και άν έβρισκες κανα κύκλο αυτομόρφωσης παίζει να σε βοήθαγε κ' αυτό πολύ)