θέματα του DIYMUSIC => Θέματα και στάση του site - Προτάσεις => Μήνυμα ξεκίνησε από: stavrosav στις Ιούνιος 30, 2005, 10:40:40 μμΤίτλος: τοπικ για βιβλια και ταινιες??
Αποστολή από: stavrosav στις Ιούνιος 30, 2005, 10:40:40 μμ
παιδια τι λετε για ενα τοπικ με βιβλια και ταινιες??

να ρωτησω κιολας επειδη θελω να διαβασω νιτσε εχει διαβασει κανεις να μου προτεινει κανα βιβλιο του???


Τίτλος: τοπικ για βιβλια και ταινιες??
Αποστολή από: tug στις Ιούλιος 01, 2005, 03:04:40 πμ
Πολύ καλή η ιδέα σου φίλε μου, πάω αμέσως να φτιάξω τόπικ για βιβλία και ταινίες... Νίτσε δεν έχω διαβάσει..έχω φάει σνίτσελ ομως!!!  :shock:


Τίτλος: τοπικ για βιβλια και ταινιες??
Αποστολή από: KGB στις Ιούλιος 01, 2005, 02:57:32 μμ
Ο Νίτσε είναι σεξιστής. Βασικά λεει αρκετά ψιλοαπαράδεκτα στη "Φιλοσοφία" του. Ενας φίλος μου πρότεινε πάντως να διαβάσω τον "Αντίχριστο", όπου επιτίθεται στον χριστιανισμό - για αυτονόητους λόγους με ενδιαφέρει - αλλά δε το έχω διαβάσει ακόμα...

Πάντως (είναι γνωστός σεξιστής) ο Νίτσε, όπου κάνει αναφορά στο γυναικείο φύλο, μιλάει υποτιμητικά.... Το αν αξίζει να τον διαβάσει κανείς θα το καταλάβει αρχίζοντας κάποιο βιβλίο του φαντάζομαι...


Τίτλος: τοπικ για βιβλια και ταινιες??
Αποστολή από: Anarchy στις Ιανουάριος 02, 2006, 12:04:49 μμ
Βασικά KGB ο Nietzsche Friedrich (1840-1900), επηρεασμένος από τον Feuerbach Ludwig (1804-72) και τον φιλόσοφο της απαισιοδοξίας Schopenhauer Arthur (1788-1860) ήταν μηδενιστής και υποστήριζε μάλιστα τη βιταλιστική αθεΐα, καθώς αρνείται την ύπαρξη του θείου και των ηθικών αξιών και στη θέση του τοποθετεί τον \\\"υπεράνθρωπο\\\", ο οποίος μπορεί και πρέπει να χρησιμοποιεί εξουσία οποιασδήποτε μορφής (σωματική, πνευματική, τεχνολογική, πολιτική...) για να ανελιχθεί, ακόμη και αν αυτό είναι εις βάρος των αδυνάτων, με σκοπό να επικρατήσει, ώντας ο ισχυρότερος.  Μελέτησε και δίδαξε στο πανεπιστήμιο της Βασιλείας της Ελβετίας αρχαία ελληνική φιλολογία (θαύμαζε τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, και ιδιαίτερα τους Σπαρτιάτες για ευνόητους λόγους), και έγραψε αξιόλογα σχετικά συγγράματα.

Δε νοιώθει καθόλου συμπόνοια ή οίκτο για τους λιγότερο \\\"ικανούς\\\", κατ\\\' αυτόν, συνανθρώπους του και εναντιώνεται αε οτιδήποτε αδύναμο ή μέτριο, έτσι γίνεται ρατσιστής απέναντι στις γυναίκες, τους ηλικιωμένους και τους σωματικά και πνευματικά ανάπηρους.  Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο καταδικάζει τον Χριστιανισμό ως θρησκεία των αδυνάτων και των ταπεινών.  Θεωρείται ο μεγαλύτερος εκπρόσωπος του βιολογικού υλισμού.

Ολόκληρο το κίνημα του Ναζισμού είναι βασισμένο στη φιλοσοφία του.  Επίσης, αν κανείς έχει παρακολουθήσει επισόδια της σειράς διαστημικής επιστημονικής φαντασίας Andromeda, μπορεί να παρατηρήσει τη δράση και συμπεριφορά της φυλής των Nietzscheans ως χαρακτηριστικό παράδειγμα απόλυτης εφαρμογής της θεωρίας του Nietzsche.

Προσωπικά, χωρίς σε καμία περίπτωση να τάσσομαι υπέρ της άποψης του, βρίσκω τη θεωρία αυτή ολοκληρωμένη και σωστή από καθαρά υλιστική-επιβιωτιστική (survivalistic) πλευρά.  

Ο χαρακτήρας του υπερανθρώπου περιγράφεται καθαρά στο βιβλίο του \"Τάδε έφη Ζαρατούστρα\" (ο Ζαρατούστρα είναι από τους μεγαλύτερους Ζοροάστρες της Ιστορίας).


Τίτλος: τοπικ για βιβλια και ταινιες??
Αποστολή από: bhoy στις Ιανουάριος 02, 2006, 05:00:30 μμ
Eγώ έχω απλά να καταθέσω την άποψη ενός εκδότη,που δούλεψα για λίγο μαζί του.Οι μεταφράσεις στα βιβλία του Νίτσε είναι οι πιο πολλές απαράδεκτες.Γι\'αυτό κι εκείνος άρχισε να επανεκδίδει κάποια βιβλία του.Οι εκδόσεις ¨ΝΗΣΙΔΕΣ¨ είναι.